Praktik i operans uppsättningar
120 högskolepoäng
Operan och Musikhögskolan i samarbete

Malmö Opera Academy

Vi utbildar framtidens operasångare

Malmö Opera Academy – Masterutbildning i musikdramatik sång 120 p

2015 startades en tvåårig Masterutbildning för sångare i ett samarbete mellan Malmö Opera och Musikhögskolan i Malmö. Unga lovande operasångare ges här möjlighet att utvecklas musikaliskt och dramatiskt bland musiker, sångare och dirigenter i operahuset – en för Sverige helt unik utbildning på högsta konstnärliga nivå.

Genom vår masterutbildning tar vi vårt ansvar för framväxten av nästa generations sångare. I dag går de en arbetsplatsanpassad utbildning som är helt unik för Sverige. I morgon är de våra stjärnor.

Michael Bojesen, teaterchef

Sponsorer:

   

Information och kursplan

Under masterutbildningen på 120 hp varvas teori och praktik. Studenterna får agera och sjunga på en av Nordens största scener. Här utvecklas de musikaliskt och dramatiskt bland husets musiker och sångare.

Här hittar du kursplanen  

Studenterna berättar

Line Juul Andersen, dansk mezzosopran, och Torstein Fosmo, norsk tenor, tog examen från masterutbildningen i våras och har varit med i flera av operans uppsättningar. Nu börjar fyra nya studenter på utbildningen.

Möt våra studenter

Såhär söker du till utbildningen

Utbildningen tar in ca 4 studenter vartannat år. För programmet krävs särskild behörighet, vilken bedöms vid antagningsprov. Nästa intagning sker våren 2020.

Antagning och kontaktuppgifter