Praktisk information

Hatthylla Malmö Opera

Välkommen till Malmö Opera! Många tror att man måste vara och bete sig på ett visst sätt för att passa in här. Men vi tycker att du kan komma som du är. Vanligt hyfs och vett räcker ganska långt. Prata inte under föreställningen, prassla inte med godispåsar, kom inte för sent, stäng av mobiltelefonen o s v. Och hur klär man sig? Publiken är oftast lite uppklädd men det är absolut inget tvång att ha kostym och klänning. Jeans och tröja går alldeles utmärkt.

VÄSKFÖRBUD

Vi önskar att du i största möjliga mån undviker att ta med dig större väskor till Malmö Opera. Det är inte tillåtet att ta med väskan in i salongen och vi har begränsade möjligheter till förvaring.

VÅRA ÅLDERSREKOMMENDATIONER

Vid våra musikaler och operor har vi ofta en rekommenderad ålder.

Åldersrekommendationen är satt utifrån innehåll och längd på föreställningen. Det är dock enbart en rekommendation. Vi tror att du som vuxen i sällskapet, känner ditt barn bäst och vet om barnet kan tillgodogöra sig föreställningen och orkar sitta still så länge utan att störa omgivande publik. Alla besökare på Malmö Opera måste köpa biljett oavsett ålder. Däremot har både unga och äldre förmånligare priser på biljetter.

TÅG OCH BUSS
Det är enkelt och smidigt att resa kollektivt till Malmö Opera. 200 meter från Malmö Opera ligger Triangelns tågstation. Där finns även hållplats för de flesta stadsbusslinjerna. Kommer man med linje 1, går bussen hela vägen fram till operan (hållplats Malmö Opera). Kom ihåg att kolla upp kollektivtrafikens status föreställningskvällen på skantrafiken.se
CYKEL OCH TAXI
Cykelparkering finns på framsidan av entrén närmast Operagrillen. Taxi beställs lättast till "Pelargången på Malmö Opera". Pelargången finner man på vänster sida av huset om man blickar mot huvudentrén. 
PARKERING
Parkering finns bakom Operahuset. Parkeringshus finns under köpcenter Triangeln, som ligger ett stenkast ifrån operan. Se erbjudande och förboka din parkering hos Apcoa Parkering Triangel här. Malmö Opera ansvarar ej för parkeringen. Bussar har möjlighet att parkera på Carl Gustafs väg. För mer information om parkering se Parkering Malmös hemsida.  
FOAJÉNS ÖPPETTIDER
Inför föreställning på Storan öppnar foajén två timmar innan. Inför föreställning i foajén samt på Verkstan öppnar dörrarna 1 timme innan. Här hittar du öppettiderna för biljettkassan.
FÖRBOKAD FIKA I PAUSEN
Har du gjort en förbokning? Då står ditt bordsnummer uppskrivet på skyltar i foajén när du anländer. Leta gärna upp ditt bordsnummer innan föreställningens start.
KONTANTFRITT
Hela huset är kontantfritt från 1 november 2016, glöm inte betalkortet! Du kan betala med Visa och Mastercard i biljettkassan, barerna och i restaurangen. 
TILLGÄNGLIGHET
Operan är delvis anpassad för rörelsehindrade och personer med syn- och hörselnedsättning. Läs mer om tillgänglighet här.
ALLERGIER
Tänk på att många är allergiker. Undvik stark parfym och ta inte med nötter till operan. Restaurangen och foajébarerna serverar inga nötter. Vill du ha snacks finns rostade mandlar och chips.
GARDEROB
Häng gärna in dina ytterkläder i garderoben, det är gratis. 
PRESENTKORT SALDO OCH GILTIGHETSTID
Presentkortet är giltigt som betalmedel både på malmoopera.se och i biljettkassan. Presentkortet är giltigt i två år från inköpsdatum.
Köp ditt presentkort här
Du kan se saldo på ditt presentkort på hemsidan, logga in på ditt konto, under fliken "Presentkort saldo" söker du på presentkortsnumret och får upp aktuellt värde.
TOALETTER
I nedre foajén finns toaletter under trapporna, damer på vänster sida och herrar på höger. En handikapptoalett finns längst in i nedre foajén vid hissen. I övre foajén finns en damtoalett på vänster om salongen och en toalett för alla på höger sida. Det finns också en handikapptoalett vänster om den stora baren. Handikapptoaletterna är endast till för personer med funktionsnedsättning. 
TEATERVÄRDAR
Teatervärden finns i foajén i samband med föreställningarna. Här kan du få information, låna kikare och lämna blommor och presenter till de medverkande. 
PROGRAM
Program är gratis och finns i shopen, biljettkassan och hos publikvärdarna. (Ta inte fler program än du behöver, tänk på miljön!) Du får även programmet i PDF i ett mejl innan föreställningen.
KVARGLÖMDA SAKER
Har du glömt kvar något? Hör av dig till servicecenter@malmoopera.se 
OM DU KOMMER FÖR SENT
På Malmö Opera är det, som på de flesta teatrar, insläppsförbud i salongen när en föreställning väl har börjat. Det är för att inte störa publiken och aktörerna på scenen. Du får därför vänta i foajén och beroende på föreställning kan du bli insläppt i ett scenbyte eller efter första akten. Observera att du kan komma att anvisas till en annan plats än den du bokat, ofta en plats längst bak eller längst ut på sidan. Kom därför i god tid till Malmö Opera.
DÖRRAR TILL SALONGEN
På biljetten står vilken ingång du ska använda till salongen. Dörr A, B, C och D är i nedre foajén (A är längst till vänster). Dörr E, F, G, H är i övre foajén (E är längst till vänster). Om du ska sitta på balkongen så når du dörr I, K, L och M via en trappa i övre foajén. 
FOTOGRAFERING, FILMNING OCH LJUDUPPTAGNING
Fotografering, filmning och ljudupptagning är förbjudet under föreställningarna men tillåtet vid applådtacket.

Vid ditt besök på Malmö Opera kan det förekomma att vi filmar och/eller fotograferar publiken i foajén, innan, i pausen och efter föreställningen. Bilderna kan komma att användas för allmän marknadsföring av vårt varumärke och respektive föreställning. Främst är det vid premiärer som vi fotograferar och filmar, men det kan ske även vid andra tillfällen.

Om du inte vill synas på foto och film, oavsett anledning, vänligen kontakta fotograf/filmare på plats.