Möt våra studenter

Fredrik Hagerberg

Fredrik Hagerberg tog sin kandidat- och master-examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. 2020 gjorde Fredrik sin debut i den nyskrivna kammaroperan Tinget av Jonathan Sersam som uruppfördes i Dalby tingshus. Fredrik spelade också Tamino i Suitcaseoperas uppsättning av Mozarts Trollflöjten i Umeå sommaren 2022. Fredrik är en mottagare av Lasse Lönndahls sångstipendie och Uno Ebrelius stipendiet. 

Viktoria Karlsson

Viktoria Karlsson är en lyrisk koloratursopran som är uppvuxen i Trollhättan. Tidigare har Viktoria studerat det Konstnärliga Kandidatprogrammet i Opera vid Högskolan för Scen och Musik. Hon har sjungit roller som Nattens Drottning, Första Dam och Papagena i Trollflöjten. Viktoria har även medverkat som solist vid KMA:s 250 års jubileum.  

Magnus Lindegård

Magnus är bas och kommer från Göteborg. Han har studerat klassisk sång under två år på Vadstena sång- och pianoakademin och har i år tagit sin kandidatexamen på Musikhögskolan i Malmö. Under sina studier har han sjungit mycket oratorier och övrig kammarmusik. Han har också varit korist i uppsättningar av Telemanns "Orfeus" och Purcells "Dido and Aeneas". 2021 erhöll han JAA-stipendiet. I höst gör han sin solistiska debut som Colline i Malmö Operans turnéproduktion av La bohème

Linnea Nordenback

Den lyriska sopranen Linnea Nordenback är uppvuxen i Stockholm. Hon inledde sina solistiska sångstudier för professor Freda Herseth vid University of Michigan School of Music Theatre and Dance och fortsatte sedan för Monica Thomasson på Vadstena Sång och Pianoakademi. Linnea har nyss tagit kandidatexamen från Musikhögskolan i Malmö där hon har studerat för Britta Johansson. Linnea har erhållit ett flertal stipendier och mottog John Andersson i Anderslöv sångstipendium våren 2022.

Studenter avgångsklass 2022