Tillgänglighet

Barn är varmt välkomna till Malmö Opera. Våra musikaler och operor har ofta en rekommenderad ålder. Denna är satt utifrån innehåll och längd på föreställningen.
Det är dock enbart en rekommendation. Vi tror att du som vuxen i sällskapet, känner ditt barn bäst och vet om barnet kan tillgodogöra sig föreställningen och orkar sitta still så länge utan att störa omgivande publik. Alla besökare på Malmö Opera måste köpa biljett oavsett ålder.

Parkering Handikapparkering finns mellan operahuset och gamla idrottsplatsen. Infart från Pildammsvägen.

Entréer och hissar Stora scenens entré har en ingång längst till vänster mot pelargången med automatisk dörröppnare (knapp). Det finns hiss mellan nedre och övre foajén.
Verkstans entré har automatisk dörröppnare (knapp). Rullstolslift finns vid trappan innanför entrén.

Toaletter Det finns två handikappanpassade toaletter i stora scenens foajé, en på varje våningsplan. Även Verkstans foajé har anpassad toalett.

Rullstolsplatser finns längst bak i stora scenens salong och längst fram på Verkstan. Ledsagare till kund med rullstolsplats medföljer utan kostnad.

Balkongplatser Observera att det finns en liten trappa i från övre foajén för att ta sig till balkongplatserna.

Hörslinga För att kunna utnyttja stora scenens hörslinga finns apparater att låna hos teatervärden.

Syntolkning erbjuds till vissa föreställningar på stora scenen. Kontakta gruppbokningen på tel 040-20 85 27 för mer information.