Möt våra studenter

Elisabet Einarsdottir

Elísabet har studerat sång och opera vid Musikhögskolan i Reykjavik och Verdikonservatoriet i Milano. Exempel på roller hon gjort är Norina i Don Pasquale, Susanna i Figaros bröllop, Zerlina i Don Giovanni och Despina i Cosi fan tutte på operahus som Kurtheater Bad Ems i Tyskland och Teatro Titano i San Marino. Hon har även medverkat som solist i Vadstenas produktion Kär och galen. Hon har länge samarbetat med tonsättaren Petter Ekman, med kortoperor och sångcykler på festivaler och teatrar som Dark Music Days i Reykjavik, Halland Opera Festival, Teater Egnsteatret Undergrunden i Danmark och Harpa konserthus på Island.
 

Caspar Engdahl

Caspar Engdahl, baryton från Stockholm. Har studerat vid Vadstena folkhögskola, Artisten i Göteborg samt Operahögskolan i Stockholm. Caspar var med och uruppförde Roger Assar Johanssons opera Leka med elden, efter Strindberg, på Kalmar teater 2014. 2017 sjöng han i Kronbruden på Göteborgsoperan samt rollen som Escamillo i Carmen vid Dala-Floda operafestival. Sommaren 2018 medverkade han i Marschners Vampyren på Läckö slott. Mottog i år stipendium från John Anderssons i Anderslöv stiftelse.

 

Kristine Nowlain

Sopranen Kristine Nowlain har studerat klassisk sång och opera i Los Angeles, Buenos Aires, Stockholm och nu Malmö. Hon har sjungit roller som Calisto i La Calisto och Geraldine  i A Hand of Bridge samt delar av Adina i Kärleksdrycken, Zerlina i Don Giovanni, Pamina i Trollflöjten och Despina i Così fan tutte. Kristine brinner också för kammarmusik och romanser och är särskilt intresserad av kvinnliga tonsättare. Kristine har erhållit stipendier från Anders Sandrews Stiftelse, Stiftelsen Petersenska Hemmet, Kungliga Musikaliska Akademien, Kungliga Musikhögskolan, m fl. Läs mer
 

Saara Rauvala

Saara tog kandidatexamen vid Operahögskolan i Stockholm våren 2018. Under hennes studietid har hon gjort huvudrollen i Vadstena Akademiens sommarproduktion Nina, Papagena i Trollflöjten på Kungliga Operan och Pamina från samma opera i Lyric Opera Studio Weimars produktion. Hon har även sjungit roller som Monica i The Medium och Miss Wordsworth i Albert Herring i Operahögskolans produktioner. Hon har mottagit stipendier från Finska Kulturfonden och kulturpriset från Salon Seudun Sanomat.