Möt våra studenter

Elin Eriksson

Elin Eriksson

Elin är en lyrisk sopran med rötterna i Lund, utbildad vid Musikhögskolorna i Piteå och Malmö. Hon har ett stort intresse för nyskriven musik och har samarbetat med flera tonsättare, bland andra Kjell Perder och Ulrika Emanuelsson. 2019 gjorde hon rollen som Virginia i uruppförandet av Thomas Blums Spöket på Canterville. Hon är även en flitigt anlitad konsertsångerska med många stora verk på sin repertoar. Förutom nyskriven musik känner Elin även extra varmt för senromantiken med Puccini i spetsen.

Ella Morin

Ella Morin

Ella är ursprungligen från Linköping. Hon är sopran och har tidigare studerat vid Härnösands folkhögskola och Operahögskolan i Stockholm. Säsongen 2018/2019 gjorde hon praktik som pagen i Rigoletto på Kungliga Operan och studierna i Stockholm avslutades med en examensproduktion på Wermland Opera, där hon sjöng Zerlina i Don Giovanni. Hon medverkade under somrarna 2018 och 2019 vid festivalen för unga operasångare vid Kammeroper Schloss Rheinsberg, senast som Sabina i Cimarosas Horatierna och Curatierna. Ella älskar Mozart, Strauss och Massenet och drömmer om att sjunga Gilda i Rigoletto.

Kine Sandtrø

Kine Sandtrø

Sopranen Kine Sandtrø kommer ursprungligen från Stjørdal i Norge och har studerat vid Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo och Operahögskolan i Stockholm. Under sin utbildning har hon gjort roller som Mimì i La Bohème, titelrollerna i Adina och Rosalinda, Micaëla i Carmen och Liù i Turandot. Som praktikant på Kungliga Operan sjöng hon i våras Barbarina i Figaros bröllop och gjorde en konsert med Jenny Lind-repertoar som sändes live på Operan Play. Kines favoritrepertoar sträcker sig från barock till senromantik. Drömrollen är Cio-Cio San i Madama Butterfly.

Mathilda Bryngelsson

Mathilda Bryngelsson

Mezzosopranen Mathilda Bryngelsson är uppvuxen i Göteborg och har studerat vid Operahögskolan i Stockholm. 2019 debuterade hon som Mercedes i Carmen med Lyriska Sällskapet i Gävleborg. Samma år kunde hon ses som Medoro i Unga på Operans urpremiär av Ramström/Händel/Vivaldis Orlando på Confidencen. Mathilda har tilldelats ett stort antal stipendier. Bland annat stipendium ur Anders Walls Stiftelse för deltagande i Confidencen Opera & Music Festival Academyfrån Kungliga Musikaliska Akademien och Frimuraresamhället i Göteborg. Mathilda sjunger helst av allt musik av Mozart och Massenet. Hennes drömroll är Sesto i Titus mildhet.

Ola Heinpalu

Ola Heinpalu

Ola kommer från Huskvarna. Han är baryton och har studerat vid Södra Vätterbygdens folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö. På Kulturhuset Spiras trettondagskonserter i samarbete med Folkoperan har han sjungit Baron Douphol i La Traviata (2016), Dandini i Askungen (2017) och Ping i Turandot (2018). Han har också gjort Angelotti i Tosca på Ystads Teater och medverkat i Opera på Skärets uppsättning av Don Carlo. Ola har en stark förkärlek för senromantik, allra helst Verdi och Puccini.

Albert Van Pham

Albert Van Pham är pianist och uppvuxen i Småland. Han har tidigare studerat vid Musikhögskolan i Malmö för Hans Pålsson. Albert har en duo för fyrhändigt piano med pianisten Miyu Manabe och har framträtt i Paris och Osaka. Han anlitas även som kammarmusiker och spelar ofta tillsammans med sångare. Något som han har ett extra stort intresse för, är relationen mellan musik och text.