Information och kursplan

Under masterutbildningen på 120 hp varvas teori och praktik. Studenterna ges möjlighet att agera och sjunga på en av Nordens största scener. Här utvecklas de musikaliskt och dramatiskt bland de musiker, sångare och musikalartister som redan finns i huset. Studenterna ges undervisning på både Operan och Musikhögskolan samtidigt som de direkt får möjlighet att praktisera på Operans scen. De får omedelbart omvandla sina teoretiska kunskaper in i praktiken och utvecklas till fullfjädrade artister med support av branschens mest framstående dirigenter, regissörer, coacher under handledarens insyn. 

Emma Lyrén Fernandez, utbildningsledare, mentor, solist och utbildad diplomerad coach:
– Vi vill vara med och skapa den nya generationens operasångare! Här på operan vidareförmedlar vi ett konstnärligt hantverk. Studenterna får i ett tidigt stadium en inblick i en operasångares vardag. Det här är verklighet!

– Det blir ett kreativt och musikaliskt kraftfält när två så tunga institutioner som Musikhögskolan och Malmö Opera samarbetar. Tillsammans skapar vi en möjlighet att få detta hantverk att leva och utvecklas även i framtiden.