Köp biljetter

Giuseppe Verdis opera Falstaff är en förväxlingskomedi i flera skikt som i spöktimmen en månskensnatt får sin lyckliga upplösning.

Den lurade Falstaff kan i operans berömda slutfuga konstatera att allt i världen är ett enda stort skämt. Efter de senaste årens operor av Verdi; La traviata och Rigoletto, sätter Malmö Opera upp tonsättarens sista opera; den komedi han länge velat göra och med Shakespeare som grund. Falstaff är ett romantiskt allkonstverk med raska stämningsväxlingar, ironiska referenser och sensationell musik.

FALSTAFF MÖTER DJURFARMEN

Regissör Lotte de Beer har tillsammans med scenograf och kostymör Christof Hetzer låtit sig inspireras av George Orwells Djurfarmen. Vi befinner oss på en gård där djuren tog över för ett par år sedan och allting är på väg att fallera. Grisen Falstaff regerar över gården. Han missköter sig, äter för mycket och beter sig helt enkelt svinaktigt. Det är en postrevolutionär röra, där principerna och moralen har bleknat. 

Handling

Sir John Falstaff är en vällusting som ständigt är i behov av pengar. Han skickar likadana kärleksbrev till de välbeställda fruarna Alice Ford och Meg Page. Båda två låter honom tro att det är fritt fram men planerar tillsammans med Alices dotter Nanetta och fru Quickly att ge honom en knäpp på näsan. Så börjar ett komiskt äventyr där de muntra fruarna i Windsor får sin hämnd på Falstaff och samtidigt kan omintetgöra herr Fords giftasplaner för Nanetta.

KONSTNÄRLIGT team OCH MEDVERKANDE

Titelrollen görs av österrikaren Martin Winkler som sjunger på prestigefyllda scener som Bayreuth, Salzburgfestivalen, La Monnaie i Bryssel och Metropolitan i New York. Falstaff sätts upp med regissör Lotte de Beer och dirigent Steven Sloane i spetsen för samma team som häromåret gjorde Den flygande holländaren på Malmö Opera.

Kostymskisser

Kostymskiss Falstaff
Kostymskiss Falstaff
Kostymskiss Falstaff Alice
Kostymskiss Falstaff Bardolfo
Kostymskiss Falstaff Fenton
Kostymskiss Falstaff Meg
Kostymskiss Falstaff Quickley
Kostymskiss Falstaff Robin
Kostymskiss Falstaff

MUSIK Giuseppe Verdi
LIBRETTO Arrigo Boito

DIRIGENT Steven Sloane/David Niemann
REGI Lotte de Beer
SCENOGRAFI & KOSTYM Christof Hetzer
LJUS Alex Brok

ROLLER

Sir John Falstaff Martin Winkler
Alice Ford Nicole Heaston/Rebecca Nelsen 
Ford Orhan Yildiz
Nannetta Alexandra Flood/Sabina Bisholt
Fenton Sehoon Moon
Mrs Quickly Maria Streijffert
Meg Page Matilda Paulsson
Bardolfo Jonas Duran
Pistola Nils Gustén
Dr. Cajus Niklas Björling Rygert
 

Malmö Operaorkester
Malmö Operakör

Förgyll ditt besök...

...med något gott från restaurangen. Se våra menyer här

Ombokningsskydd

Du kan byta dina biljetter till valfritt datum senast 24 tim innan föreställningen. Bytesavgift 30 kr per biljett.