Jacquelyn Wagner

Jacquelyn Wagner har vunnit många internationella sångtävlingar och sjunger på världens stora operascener. Hon började sin karriär på Deutsche Oper Berlin med roller som Grevinnan i Figaros bröllop och Violetta in La Traviata.

En höjdpunkt i hennes karriär är titelrollen i Arabella på De Nederlandse Opera i Amsterdam, en roll hon också gjort på bland annat Minnesota Opera. Bland många andra roller kan nämnas Fiordiligi i Cosi fan tutte på operahusen i Genève, Antwerpen, Marseille, Minneapolis och på Parisoperan, Agathe i Friskytten på Zürich Opera, titelrollen i Alcina och Desdemona i Otello på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf, Eva i Mästersångarna i Nürnberg på La Scala i Milano och Salzburg Easter Festival, titelrollen i Euryanthe på Theater an der Wien samt Donna Anna i Don Giovanni och Pamina i Trollflöjten på Parisoperan.

Andra höjdpunkter på senare tid är Leonore i Fidelio på Theater St. Gallen, La Scala i Milano och Semperoper Dresden, titelrollen i Jeanne d'Arc i Bonn, Vitellia i Titos mildhet på Opéra National du Rhin och Mimì i La bohème på Operan i Köln.

Som konsertsolist har hon framträtt på Wiens konserthus och Paris Philharmonic Hall med Wienersymfonikerna samt gjort konserter med Münchens filharmoniker i München och Paris, sjungit Strauss Vier Letzte Lieder på Gran Teatre del Liceu i Barcelona. Hon har även gjort konsertanta framträdanden som Gutrune i Ragnarök på Liceu, Grevinnan i Figaros bröllop i Tokyo och Nagoya samt Diemut i Feuersnot i Carnegie Hall i New York.

I Falstaff ser vi henne som Alice Ford, en roll hon tidigare sjungit på Vlaamse Opera.

Läs mer

Föreställningar