Lotte de Beer

Lotte de Beer är en holländsk operaregissör som Lotte leder operakompaniet Opera­front i Amsterdam. Sedan hon nyexaminerad 2009 vunnit det holländska Ton Lutz-priset och 2015 erhållit en International Opera Award i kategorin Newcomer, har hon gästat många av de stora operahusen.

Av uppsättningar kan nämnas Barberaren i Sevilla, Hans och Greta och The New Prince på Nationaloperan i Amsterdam, Boulevard Solitude i Köpenhamn samt La bohème, Pärlfiskarna, La traviata och Orleanska jungfrun (Jeanne d’Arc) på Theater an der Wien, den sistnämnda även på operan i Tel Aviv och Gran Teatreo del Liceu i Barcelona. Vidare Triptyken på Bayersiche Staatsoper, Lulu i Leipzig samt Carmen och Rusalka i Essen.

På Malmö Opera har hon tidigare regisserat De flygande holländaren och nu är hon aktuell med Falstaff. Liksom senast samarbetar hon med scenografen och kostymedsignern Christof Hetzer. De två har bland annat satt upp Moses i Egypten på festspelen i Bregenz och Oper Köln, Didone abbandonata på Theater Basel och Don Carlos i Stuttgart.

Föreställningar