Sabina Bisholt

Sabina är utbildad vid Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm med examen 2016. Samma år mottog hon det prestigefulla Christina Nilsson-stipendiet och året därpå debuterade hon som Marguerite i Faust på Norrlandsoperan. Hon har också gjort roller som Mimì i La Bohème på Kungliga Operan, Pamina i Trollflöjten på Opera på Skäret samt Micaëla i Carmen på Kungliga Operan och Wermland Opera.

På konsertscenen har Sabina framträtt tillsammans med den italienska världsdirigenten Gianandrea Noseda och Helsinki Philharmonic Orchestra i verket Partita av Luigi Dallapiccola. Konserten hölls i Musiikkitalo i Helsingfors i januari 2020. Sabina har också framträtt i Stockholm Konserthus i verk som Mozarts Kröningsmässa i C-dur och Laudate dominum samt Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Sabina har också framträtt som sopransolist i verk som Brahms Ein Deutsches Requiem, Pergolesis Stabat Mater, och Rossinis Le petite Messe Solennelle.

Sabina har erhållit ett flertal stipendier bland annat från Kungliga Musikaliska Akademien. Hon debuterade som skivartist 2017 tillsammans med pianisten Bengt Forsberg. 2020 släpptes Sabinas första soloalbum Couples in Love and Music tillsammans med pianisten Bengt-Åke Lundin.

I Falstaff ser vi henne som Nannetta.

Läs mer

Föreställningar