Alexandra Flood

Koloratursopranen Alexandra Flood gjorde professionell debut på Salzburgfestivalen 2014, där hon bland annat sjöng Blonde i Enleveringen ur seraljen och Clorinda i Askungen i uppsättningar för barn. Sedan dess sjunger hon på opera- och konsertscener över hela världen.

Under de sista åren av sin masterutbildning på Musik- och Teaterhögskolan samt Teaterakademien i München, sjöng hon bland annat Marguerite i Lilla Faust på Staatstheater am Gärtnerplatz och titelrollen i Den listiga lilla räven med Pacific Opera i Sydney.

Bland hennes operaroller kan nämnas Serpetta i La finta Giardiniera i Hannover, Norina i Don Pasquale i Krakow och Bregenz, Jemmy i Wilhelm Tell på Victorian Opera i Melbourne samt Kesha i världspremiären på Meriç Artaçs opera Vrouwenstemmen på Grachtenfestivalen i Amsterdam. Hon har också sjungit Maria i musikalen West Side Story i Bolzano.

Alexandra är mycket flitigt anlitad som konsertsolist och har framträtt med framstående orkestrar som St Petersburgs filharmoniker, Münchens radioorkester, Orchestra Filharmonica Italiana, Orchestra Sinfonica G. Rossini och symfoniorkestrarna i Queensland, Adelaide, Bochum och Berlin.

2019 blev hon inbjuden att sjunga romanser på Teatro la Fenice som en del av Venedigs konstbiennal. Hon har också blivit inbjuden till SongFest i Los Angeles, där hon samarbetade med Jake Heggie och Graham Johnson och gjorde flera romanskonserter, inklusive urpremiären av Karl Weigls Ein Stelldichein.

Alexandra har vunnit flera priser, bland annat Wellhayes romanspris vid Grangefestivalen i London. Hon var också finalist i Otto Edelmann sångtävling i Wien och vunnit andrapris i Richard Strauss-tävlingen i München.

I Falstaff gör hon rollen som Nannetta.

Läs mer

Föreställningar