Feelgood på höga klackar

Oscar Pierrou Lindén spelar den extravaganta nattklubbsartisten Lola och Andreas Weise fabriksägaren Charlie när Ronny Danielsson regisserar den svenska premiären av 80-talsikonen Cyndi Laupers succémusikal Kinky Boots. I andra roller syns Åsa Fång, Stefan Sauk, Marianne Mörck och Li-Tong Hsu. Räkna med en fartfylld musikal med stor show, mycket humor och härlig musik.

Kinky Boots är en lika rolig som rörande berättelse om Charlie Price, som tar över sin fars nedläggningshotade skofabrik. För att få fart på affärerna börjar han tillverka sexiga stövlar i mansstorlek tillsammans med Lola, en tuff dragqueen med lika tuff bakgrund.

”En flärdfullt glittrande smällkaramell med det ena slagkraftiga shownumret efter det andra”.

David Richter, Sveriges Radio

Prisbelönt succémusikal
Tretton nomineringar gav sex Tonys när Cyndi Laupers och Harvey Fiersteins Kinky Boots gick upp på Broadway i april 2013. Lauper, känd för 80-talshits som Girls just wanna have fun och Time after time, var den första kvinna att vinna en statyett för Bästa musik och Kinky Boots vann dessutom pris för Bästa Musikal.

Musikalregissören Ronny Danielsson har den här gången valt den unga koreografen Drew McOnie för de många häftiga dansscenerna. 

Charlie är på väg att flytta till London med sin flickvän när han får veta att hans far dött. Han tar motvilligt över faderns skofabrik i Northampton. Men marknaden för dyra herrskor stadigt krympande. Till slut går det inte längre och personalen varslas om uppsägning.

Men när Charlie träffar på Simon, på kvällarna förvandlad till den extravaganta nattklubbsartisten Lola, föds en idé: De ska börja tillverka ”kinky boots” – glittriga, sexiga och extremt högklackade stövlar i mansstorlek!

Två olika världar kolliderar, frustrerade arbetare i landsorten och showande dragartister från storstan. Men det får bära eller brista, för siktet är inställt – de ska presentera sin nya skokollektion på modemässan i Milano! Sakta men säkert förvandlas misstro och fördomar till acceptans och respekt.

ROLLER

Lola: Oscar Pierrou Lindén
Charlie: Andreas Weise
Lauren: Åsa Fång  
Don: Stefan Sauk 
Nicola: Li-Tong Hsu
George: Lars Humble
Pat: Tuva B Larsen
Trish: Marianne Mörck  Alternering 27, 28, 29/1 och 4, 5/2  Elisabeth Hammersbøen Rustad
Harry: Snorre Ryen Tøndel
Richard Bailey: Michael Jansson
Unga Simon/Lola: Joel YebioOliver PalmMax Liljedahl
Unga Charlie: Karl ElofssonAndré Persson Gintner, Mårten Holmström
Angels: Steffen Hulehøj Frederiksen, Johan Forsberg, Henric FlodinDavid Joseph, Miles Hoare, Mike Gamble
Ensemble, sjungande Angels: Petter Snive, Elisabeth Hammersbøen Rustad, Sara Lehmann, Erik Gullbransson
Körsoli: Magnus Loftsson, Patrik Forsman, Johan Palmqvist, Max Schöning, Kjell Johansson, Thomas Hildebrandt
Statister: Joar Andersén, Johannes Lindkvist, Andreas Paulsson

Malmö Operaorkester, Malmö Operakör

Team

Översättning: Calle Norlén
Ljus: Fredrik Jönsson
Ljud: Peter Dahlström
Kostym: Marcus Olson
Scenografi: Martin Chocholousek
Koreografi: Drew McOnie
Regi: Ronny Danielsson
Orkestrering och dirigent: Joakim Hallin

 

Presenterad efter avtal med Music Theatre International (Europe).

Rekommenderad ålder: från högstadiet och uppåt

Skolbiljetter
Tisdag-torsdag, begränsat antal platser

Pris: 70 kr

Frågor och bokningar via skolombud@malmoopera.se alt
040-20 85 00

Opera för nybörjare

Litet operalexikon

inför besöket

Upplevelsen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• Låt er inspireras! Här på hemsidan finns handlingen och ofta bilder, filmklipp och inspirationsmaterial som ni kan använda er av.

• 45 minuter innan föreställningen börjar har vi en introduktionskvart i övre foajén. Ta gärna med dig dina elever och lyssna på den.

• Kom i god tid så att ni hinner anmäla er, hänga in ytterkläderna i garderoben och göra toalettbesök.

• Anmäl er hos foajévärden när ni kommer. Värden, som du hittar vid disken till höger om Thaliastatyn i nedre foajén, hänvisar er till era platser och svarar på frågor. I salongen är det du som lärare som har ansvaret. (Skulle det bli stökigt och du behöver stöd finns värdarna i foajén.)

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare och kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök (se nedan).

• Om du har frågor eller funderingar kring ert besök eller önskar material som affischer och flyers, tveka inte att höra av dig.

 

under besöket

• Det finns inga krav på klädsel. Kom som ni är! Häng av er ytterkläderna i garderoben, det kostar ingenting.

• En klocka ringer i foajén när det är dags att gå in och sätta sig i salongen. Första ringningen är 15 min innan föreställningen börjar.

• Gå på toaletten innan föreställningen eller i pausen. Att springa ut och in i salongen stör andra besökare och inte minst artisterna på scenen – de ser allt som händer i publiken.

• Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställning. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.

• Man får inte fotografera eller spela in under föreställning. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera.

• Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.