Joyride the musical

Joyride the musical

VÄLJ DATUM

Joyride the musical är en nyskriven feelgood-musikal med musik av legendariska popduon Roxette med världspremiär på Malmö Opera i september 2024. En oförglömlig bergochdalbana full av glädje, humor, storslagna nummer, upptempolåtar och powerballader. C’mon join the joyride!

Duon Roxette, Marie Fredriksson och Per Gessle, har sålt över 80 miljoner album. Låtar som Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och The Look har toppat listor världen över. Nu ligger de till grund för en musikal, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back!

Ikoniska musikvideor

Med enastående sångare, dansare, episk scenografi och videoprojektioner, bygger den engelska stjärnregissören Guy Unsworth och scenografen David Woodhead upp en värld inspirerad av Roxettes ikoniska musikvideor och 90-talets modescen.

För dem som var med på tiden det begav sig blir det en nostalgitripp med många referenser (och ”easter eggs” för de största fansen). För dem som upptäckt Roxette på senare år, eller aldrig hört deras låtar, blir musikalen den ultimata introduktionen till bandet som var 90-talets regerande mästare i glada upptempolåtar och smäktande powerballader. 

Triangeldrama

Handlingen kretsar kring Stephanie, som jobbar som stylist och lever i London tillsammans med Joe och deras tonårsdotter Stella. En dag hittar hon en lapp i Joes ficka och börjar misstänka att han är otrogen. Hon tar kontakt med avsändaren, som visar sig heta Katie. Katie blir minst sagt förvånad när hon förstår att hennes pojkvän Joe inte alls har separerat, som han sagt, utan lever ett dubbelliv. 

De båda bedragna kvinnorna bestämmer sig för att lära Joe en läxa och ingår en hemlig pakt, för att göra hans liv till ett helvete. Men planen, som först verkade så bra, börjar snart gå dem ur händerna. Frågan är om det verkligen blir som de tänkt sig. Och när de väl har fått sin hämnd, vad ska de göra då? 

Malmö Opera kontaktade Per Gessle 

Som låtskrivare är Per Gessle involverad i framtagningen av musikalen. Gessle är popfenomenet som inledde sin karriär i slutet av 70-talet som sångare, gitarrist och låtskrivare i bandet Gyllene Tider som skördade enorma framgångar i Sverige och Skandinavien. Bandet lades ner 1985 men har haft flera återföreningar och turnerade senast 2023, då de också släppte ett nytt album. 2024 kommer en film om bandet. 

1986 bildade Gessle Roxette tillsammans med sångerskan och låtskrivaren Marie Fredriksson och den internationella karriären tog fart. Bandet var som störst på 90-talet men fanns ända fram till 2019, då Marie tragiskt avled efter en mångårig kamp mot cancer. 

För några år sedan tog Malmö Opera kontakt med Gessle och presenterade idén om en musikal baserad på Roxettes musik. Gessle nappade och 6 september 2024 får Joyride the Musical världspremiär på Malmö Operas stora scen. 

“Min magkänsla säger mig att Roxettes låtar är perfekta för en musikal! Det är en rik katalog av sånger med välbekanta melodier och att få jobba med en sådan fantastisk historia som Jane Fallon har skrivit känns dessutom mitt i prick. Det här kommer att bli en spännande resa.” - Per Gessle 

Musiken

Trailer

Joyride the Musical TRAILER (sv)

Title Text: 
Joyride the Musical TRAILER (sv)

Stella

STELLA Joyride the musical

Title Text: 
STELLA Joyride the musical

Upphovspersoner

MUSIK & SÅNGTEXTER Per Gessle
ORIGINALMANUS Klas Abrahamsson
NYTT MANUS Guy Unsworth
Baserad på boken Got You Back av Jane Fallon
MUSIKALISKT ANSVARIG Joakim Hallin

Kreativt team

REGI Guy Unsworth
DIRIGENT Joakim Hallin
SCENOGRAFI David Woodhead
KOSTYM- & MASKDESIGN Torbjörn Bergström
KOREOGRAFI Miles Hoare
LJUSDESIGN Ulrik Gad
LJUDDESIGN Avgoustos Psillas
ARRANGEMANG Joakim Hallin
ORKESTRERING Joakim Hallin, Clarence Öfwerman, Christoffer Lundquist
VIDEODESIGN Daniel Denton 

Roller

KATIE Marsha Songcome / Kerstin Hilldén
STEPHANIE Jessica Marberger / Caroline Gustafsson
JOE Alexander Lycke / Patrik Martinsson
NATASHA Sara Lehmann / Sienna Sebek
GARY Oscar Pierrou Lindén / Rasmus Mononen
MEREDITH Sanna MartinEmilie Evbäck
MICHAEL Patrik Martinsson / David Lindell / Fredrik Sjöstedt
JOHN Jan ModinErik Gullbransson
STELLA Tilda HallströmSara StjernfeldtElsa Zetterqvist Thunström

Se datum för ersättare här

Ensemble

Marcus Elander
Kerstin Hilldén
Michael Jansson
Caroline Gustafsson
Patrik Martinsson
Fredrik Sjöstedt
Erik Gullbransson
Sienna Sebek
Rasmus Mononen
Emilie Evbäck
David Lindell
Emmie Asplund
Joel Zerpe
Steffen Hulehøj Frederiksen
Robin Lake
David Auxoilte
Oliver Gramenius
Hanna Carlbrand
Emma Kumlien
Leila Jung
Christel Nilsen 

Malmö Operaorkester

Förlag

FÖRLAG/AGENTUR Nordiska ApS/Jimmy Fun Music