Patrik Martinsson

Patrik är en av Sveriges mest etablerade musikalartister och har gjort roller i de flesta större musikalerna sedan tidigt 90-tal. 

Hans meritlista är lång, med roller som Freddie i Chess, Berger i Hair, Che i Evita, Rum Tum Tugger i Cats, Sam i Mamma Mia!, Georgio i Passion, William Shakespeare i Something rotten och Prins John i Robin Hood för att nämna några.

Patrik har även medverkat som en av huvudsolisterna i konsertturnén Från Broadway till Duvemåla. Vid sidan om musikalkarriären har han dessutom medverkat i ett flertal teater-, film- och tv-produktioner.

Mest känd är han dock för sin tolkning av Judas Iskariot i Jesus Christ Superstar, den roll han debuterade med 1991 och sedan bland annat gjort på Göteborgsoperan, Göta Lejon och Malmö Opera.

Här har han också spelat Enroljas i Les misérables, Engineer i Miss Saigon, Diesel i West side story och berättaren i Blodsbröder. Säsongen 2024/25 är han tillbaka på Malmö Opera där han alternerar med Alexander Lykke som Joe i Joyride – the musical.

Föreställningar