Alexander Lycke

Alexander Lycke Malmö Opera

Alexander är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har sedan dess gjort stora huvudroller i bl.a. Sverige, England, Tyskland och Finland. 

Han har gjort American Idiot på Cirkus i Stockholm, Ringaren i Notre Dame i Berlin samt ett flertal produktioner av Jesus Christ Superstar, bland annat i England. Där sjöng han också i Miss Saigon. Han har dessutom sjungit huvudrollen Jean Valjean i Les Misérables både i Helsingfors och Jönköping. 

På Stockholms stadsteater har han bland annat gjort titelrollen i Cyrano de Bergerac, Berger i Hair, Athos i De tre musketörerna samt Dr Frisk/Dr Galén i Next to Normal. Han gjorde också Dan i samma musikal på Svenska Teatern i Helsingfors. Där sjöng han även rollen som Anatolij i Chess.  

Vid sidan av musikalarbetet sjunger Alexander också i hårdrocksbanden Astrakhan och Paralydium. Tillsammans med Astrakhan har han släppt tre album och efter årsskiftet kommer en ny skiva med Paralydium. 

Säsongen 2022/23 gjorde Alexander rollen som Nick Arnstein i Funny Girl på Malmö Opera och 2024/25 är han tillbaka som Joe i Joyride – the musical.

Föreställningar