Ulrik Gad

Ulrik Gad

Ulrik Gad utexaminerades som ljusdesigner från Statens Teaterskole i Köpenhamn 2001 och var 2009-2017 utbildningsansvarig för ljusutbildningen där. Han arbetar internationellt med ljus till såväl teater och opera som film och TV.

Arbeten på senare tid är bl a Cendrillon på Opera Bastille, Hildensaga på Nibelungenfestspiele i Worms och Hobitten på Det Kongelige Teater.

Av andra ljussättningar till opera kan nämnas La bohème, Figaros bröllop, Barberaren i Sevilla, Madame Butterfly och Don Giovanni på Det Kongelige Teater. Vidare Anna Bolena på Grand Theatre de Geneve, Don quichotte på Bregenz festspiele, The Fairy Queen på Theater an der Wien, Den flygande holländaren och Trollflöjten på Norrlandsoperan samt La sonnambula på Opera Hedeland.

Av musikaler kan nämnas Cabaret och Frankenstein på Det Kongelige Teater samt Evita och Spring Awakening på Ålborg Teater.

På Malmö Opera har han tidigare stått för ljuset till Skuggspel, Snödrottningen, Matilda och Orfeus i underjorden samt Skånes Dansteaters uppsättning Mozarts Requiem. Säsongen 2022/23 stod han för ljusdesign till Anastasia och Fallet Makropulos.

Läs mer

Föreställningar