Guy Unsworth

Guy är en prisvinnande regissör och skribent som arbetar i Storbritannien och internationellt. Hans arbeten spänner över många genrer inklusive Shakespearepjäser, musikaler och teaterfilmer. Han är utbilad vid bl a Mountview Academy of Theatre Arts och London College of Music.

Bland många regiuppdrag i hemlandet kan nämnas Möss och människor, Some mothers do 'ave 'em och Stumped på turné, Moving stories på Haymarket, West End och Houses of Parliament, The food of love på Cadogan Hall och Royal Festival Hall, Askungen på Manchester Opera House och Nottingham Theatre Royal, Peter Pan, Jack och bönstjälken och Snövit på Manchester Opera House, A night with Bonnie Langford på London Hippodrome och Richmond Theatre samt Farragut North på Southwark Playhouse.

På den internationella scenen har han bl a regisserat Miss Saigon på Folketeatret i Oslo, The collector och Death and the maiden på Engelska teatern i Frankfurt, My fair lady på Liceu i Barcelona, Being Mr Wickham i New York, En midsommarnattsdröm och Julius Caesar i Fort Canning Park i Singapore och Hand to God på Singapore Repertory Theatre.

Bland andra uppdrag kan nämnas biträdande regissör för Mycket väsen för ingenting och Kärt besvär förgäves på Royal Shakespeare Theatre och i West End, för Spamalot i West End samt för firandet av drottning Elisabeths 90-årsdag på Windsor Castle. Han var också producent för firandet av kung Charles 70-årsdag på Buckingham Palace.

Guy verkar även som lärare och har utbildat skådespelare och regissörer på Arts Ed, RADA, British American Drama Academy, Mountview, Liverpool Theatre School, Trinity-Laban, Tisch NYU, The Urdang Academy och Italia Conti.

Säsongen 2024/25 gästar han Malmö Opera för första gången, som regissör för världspremiären av Joyride the musical.

Föreställningar