Masterstudenter Malmö Opera

Vårkonsert med Malmö Opera Academy

Våra masterstudenter avslutar nu sitt första år på Malmö Opera Academy och bjuder på en härlig vårkonsert, inspelad på Malmö Live.  

Tillsammans med Malmö Operaorkester bjuder de på ett blandat program med pärlor ur operarepertoaren. Det blir musik ur Mozarts Figaros bröllop och Don Giovanni, Puccinis La Bohème och Madame Butterfly, Verdis Rigoletto och Macbeth, och mycket mer. 

På dirigentpulten står Davide Levi, en ung prisbelönt dirigent som har arbetat med några av Europas mest framstående orkestrar och operahus. 

Konserten kan ses gratis på Malmö Musikhögskolas hemsida. 

Malmö Opera Academy 

2015 startades en tvåårig Masterutbildning för sångare i ett samarbete mellan Malmö Opera och Musikhögskolan i Malmö. Unga lovande operasångare ges här möjlighet att utvecklas musikaliskt och dramatiskt bland musiker, sångare och dirigenter i operahuset – en för Sverige helt unik utbildning på högsta konstnärliga nivå.  

”Genom vår masterutbildning tar vi vårt ansvar för framväxten av nästa generations sångare. I dag går de en arbetsplatsanpassad utbildning som är helt unik för Sverige. I morgon är de våra stjärnor!” 
Michael Bojesen, teaterchef