Kine Sandtrø

Kine Sandtrø

Kine Sandtrø är en norsk sopran med kandidatexamen från Institutionen för opera i Stockholm, samt en master vid Malmö Opera Academy. Hon har sedan tidigare en en kandidatexamen i utövande klassisk sång från Barrat Due Musikkinstitutt i Norge.

Under sin utbildning har hon gjort roller som Mimì i La Bohème, titelrollerna i Adina och Rosalinda, Micaëla i Carmen samt Liù i Turandot och sjöng som praktikant på Kungliga Operan Barbarina i Figaros Bröllop. Hon gjorde också en konsert med Jenny Lind-repertoar som sändes live på Operan Play.

Som solist har hon sjungit tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern, Kungliga Hovkapellet, Malmö Operaorkester och KTHs Akademiska Kapell. Hon har även framträtt med romansrepertoar tillsammans med pianisten Julia Sjöstedt i Kanada, USA, Norge och Sverige.

Kine har tilldelats flera stipendier, som Opera Trøndelag Venners Talentpris, Bladet Musikkpris, Jenny Lind stipendiet samt Jenny Lind-sällskapets pris.

Här på Malmö Opera har hon tidigare medverkat i Allsång på Operan, lastbilsturnén Det stora oväsendet samt spelat Skänkjungfru Josefina och Dalkulla i Det går an. Säsongen 2021/22 såg vi henne i dubbelföreställningen Systrarna som Suor Genovieffa i Suor Angelica där hon också gjorde ett inhopp i titelrollen. Säsongen 22/23 gjorde hon rollerna som Hedvig och Juni i Snösystern.

Säsongen 23/24 gör hon rollen som Liù i Turandot. 

 

 

 

Föreställningar