Mathilda Bryngelsson

Mathilda Bryngelsson

Mezzosopranen Mathilda Bryngelsson är en av våra Masterstudenter på Malmö Opera Academy. Hon är uppvuxen i Göteborg och har studerat vid Operahögskolan i Stockholm.

Hon gjorde 2019 sin debut som Mercédès i Carmen med Lyriska Sällskapet i Gävleborg. Samma år kunde hon även ses som Medoro i Kungliga Operans urpremiär av Ramström/Händel/Vivaldis Orlando på Confidencen. Under de senaste åren har Mathilda även framfört roller som Cherubino och Marcellina i Figaros bröllop, La Frugola i Il Tabarro och Konchakovna i Furst Igor. 

Mathilda har tilldelats ett stort antal stipendier för sina sångstudier, bland annat Nationella Stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien 2019 och 2020. 

Här på Malmö Opera har hon tidigare medverkat i Allsång på Operan och spelat Skänkmamsell Maria, Anette, Linnea och Dalkulla i Det går an. Säsongen 2021/22 såg vi henne i dubbelföreställningen Systrarna som La suora Zelatrize i Suor Angelica och jordegumma i På andra sidan havet samt som Hedin i lastbilsturnén Det stora oväsendet. Säsongen 2024/25 gör hon rollen som Herodias page i Salome.

Föreställningar