Så som i himmelen

Så som i himmelen

Så som i himmelen är en gripande berättelse som träffar rakt i hjärtat. Musikalen, med musik av hitmakaren Fredrik Kempe, är baserad på Kay Pollaks älskade film.

När den nu sätts upp i Malmö är det i regi av Edward af Sillén som medverkade till musikalens manus vid uruppförandet i Stockholm häromåret. I huvudrollen ser vi musikalartisten Fredrik Lycke, som tillsammans med en fantastisk ensemble och Malmö Operakör intar vår stora scen. 

Handling

Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

 

 

Gabriellas sång ur Så som i himmelen. Rollen som Gabriella kommer att sjungas av Jenny Holmgren men sjungs här av Kristine Nowlain. Teaterchefen Michael Bojesen dirigerar, Malmö Operakör och Tomas Johnsson på piano. Introduktion av regissören Edward af Sillén. 

MUSIK Fredrik Kempe
SÅNGTEXTER Carin Pollak, Fredrik Kempe
MANUS Kaj Pollak, Carin Pollak
MANUSMEDVERKAN Edward af Sillén

DIRIGENT Anders Eljas
REGI Edward af Sillén
SCENOGRAFI Kim Witzel
KOSTYM Annsofi Nyberg
LJUS Mikael Kratt
LJUD Anders Ekstedt
KOREOGRAFI Per Magnus Andersson 

ORIGINALREGISSÖR Markus Virta
ORIGINALPRODUCENTER Vicky & Johan von der Lancken
GABRIELLAS SÅNG: MUSIK Stefan Nilsson TEXT Py Bäckman

Originalverket av Så som i Himmelen hade premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm producerat av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain

ROLLER

Erik Magnus Borén
Siv Hanna Dorsin
Florence Hanna Ulvan 

Ensemble

Lotte Ohlander
Andreas Eldéen
Hjalmar Freij
Ingrid Zerpe
Isak Bendelin
Joel Zerpe
Kattis Trollregn
Niklas Löjdmark Chressman
Tommy Englund
Hanna Holmgren
Hanna Dorsin

Förgyll ditt besök...

...med något gott från restaurangen. Se våra menyer här