Så som i himmelen Malmö Opera

Så som i himmelen

VÄLJ DATUM

Så som i himmelen är en berättelse som träffar rakt i hjärtat. Musikalen gjorde stor succé vid urpremiären häromåret och hyllades unisont av kritiker och publik. När den sätts upp i Malmö är det i regi av Edward af Sillén som kommer att maxa både känslorna och sången i denna feelgood-berättelse. 

Musikalen Så som i himmelen är baserad på Kay Pollaks älskade och prisbelönta film med samma namn, som blivit något av en svensk klassiker. Det är en berörande berättelse om att hitta hem och att hitta den sanna kärleken. Den handlar också om hur musik kan föra människor samman och kraften i den gemensamma körsången.

KÄNSLOSAMT OCH UNDERHÅLLANDE

Det är en föreställning som bjuder på både skratt och gråt, storartad underhållning och tankar om utanförskap och gemenskap. I centrum står den för svenskarna så viktiga körsången, som kan få de mest skilda typer av människor att komma samman och sjunga av hjärtats lust.

Edward af Sillén som medverkade till musikalens manus vid uruppförandet i Stockholm häromåret regisserar. I huvudrollen ser vi musikalartisten Fredrik Lycke, som tillsammans med en fantastisk ensemble och Malmö Operakör intar vår stora scen. 

HITMAKAREN FREDRIK KEMPE

Dunderhiten Gabriellas sång (av Stefan Nilsson och Py Bäckman) har fått följa med från filmen till musikalen, och här finns också en rad medryckande nummer och vackra ballader signerade hitmakaren Fredrik Kempe.

Kempe är känd för sin förmåga att skriva segerlåtar åt artister i Melodifestivalen, att göra poplåtar med operainslag och som jurymedlem i tv-programmet Idol. Men han har också en bakgrund som musikalartist. Som kompositör har han skrivit musik till två musikaler; Jonas Gardells Livet är en schlager och senast Så som i himmelen.

HANDLING

Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska by där han föddes, för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

Jenny Holmgren gör rollen som Gabriella. Hör Jenny och Malmö Operaorkester framföra Gabriellas sång med text av Py Bäckman och musik av Stefan Nilsson. 

 

UPPHOVSPERSONER & KREATIVT TEAM
MUSIK Fredrik Kempe
SÅNGTEXTER Carin Pollak, Fredrik Kempe
MANUS Kay Pollak, Carin Pollak
MANUSMEDVERKAN Edward af Sillén
MUSIKARRANGEMANG & ORKESTRERING Karl-Johan Ankarblom
DIRIGENT Anders Eljas
REGI Edward af Sillén
SCENOGRAFI Kim Witzel
KOSTYM Annsofi Österbergh Nyberg
LJUS Mikael Kratt
LJUD Anders Ekstedt
KOREOGRAFI Per Magnus Andersson 
ORIGINALREGISSÖR Markus Virta
ORIGINALPRODUCENTER Vicky & Johan von der Lancken
GABRIELLAS SÅNG: MUSIK Stefan Nilsson TEXT Py Bäckman
Originalverket av Så som i Himmelen hade premiär 13 september 2018 på Oscarsteatern i Stockholm producerat av Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain
PÅ SCEN
Daniel Fredrik Lycke
Lena Ester Hedlund
Gabriella Jenny Holmgren
Stig Rolf Lydahl
Arne Erik Gullbransson
Inger Åsa Fång
Conny Michael Jansson
Tore Johan Charles
Olga Carina Söderman
Holmfrid Klas Wiljergård
Amanda Nina Pressing
Erik Magnus Borén
Siv Evamaria Björk
Florence Hanna Ulvan 
Medverkande barn
 
ENSEMBLE
Us = Understudy/ersättare
Lotte Ohlander (US Inger)
Evamaria Björk
Andreas Eldeen (US Daniel)
Hjalmar Freij (US Tore)
Ingrid Zerpe (US Gabriella)
Isak Bendelin (US Stig & Erik))
Kattis Trollregn (US Siv, Amanda & Florence)
Niklas Löjdmark Chressman (US Conny)
Tommy Englund
Hanna Holmgren
Nina Pressing  (US Olga)
Magnus Borén  
Hanna Ulvan
Åsa Sjöblom (US Lena)
Tord Hansson (US Arne)

Malmö Operaorkester 
Malmö Operakör