Praktisk information

när du besöker operan

Välkommen till Malmö Opera! Många tror att man måste vara och bete sig på ett visst sätt för att passa in här. Men vi tycker att du kan komma som du är. Vanligt hyfs och vett räcker ganska långt. Prata inte under föreställningen, prassla inte med godispåsar, kom inte för sent, stäng av mobiltelefonen o s v. Och hur klär man sig? Publiken är oftast lite uppklädd men det är absolut inget tvång att ha kostym och klänning. Jeans och tröja går alldeles utmärkt.

Barn är varmt välkomna till Malmö Opera. Vid våra musikaler och operor har vi ofta en rekommenderad ålder. Denna är satt utifrån innehåll och längd på föreställningen. Det är dock enbart en rekommendation. Vi tror att du som vuxen i sällskapet, känner ditt barn bäst och vet om barnet kan tillgodogöra sig föreställningen och orkar sitta still så länge utan att störa omgivande publik. Alla besökare på Malmö Opera måste köpa biljett oavsett ålder.

Tåg och bussar Det är enkelt och smidigt att resa kollektivt till Malmö Opera. 200 meter från Malmö Opera ligger Triangelns tågstation. Där finns även hållplats för de flesta stadsbusslinjerna. Kommer man med linje 1, går bussen hela vägen fram till operan (hållplats Malmö Opera).

Cykel eller taxi Cykelparkering finns på framsidan av entrén närmast Operagrillen. Taxi beställs lättast till "Pelargången på Malmö Opera". Pelargången finner man på vänster sida av huset om man blickar mot huvudentrén. 

Parkering finns bakom stora scenen (avgift vardagar 9-21). Bussar har möjlighet att parkera på Carl Gustafs väg. Det finns även en allmän parkering söder om Malmö IP (ej parkeringshuset - endast förhyrda). 

Foajéns öppettider Foajén och dess barer öppnar två timmar innan en föreställning börjar. Vid kammarkonserter på lördagseftermiddagar och guidade visningar öppnar vi en halvtimme innan. Verkstans foajé öppnar en timme innan föreställning.

Pausmeny Har du gjort en förbokning? Då står ditt bordsnummer uppskrivet på skyltar i foajén när du anländer. Leta gärna upp ditt bordsnummer innan föreställningens start.

Kontantfritt Hela huset är kontantfritt från 1 november 2016, glöm inte betalkortet! Du kan betala med Visa och Mastercard i biljettkassan, barerna och i restaurangen. 

Tillgänglighet Operan är delvis anpassad för rörelsehindrade och personer med syn- och hörselnedsättning. Läs mer

Allergier Tänk på att många är allergiker. Undvik stark parfym och ta inte med nötter till operan. Restaurangen och foajébarerna serverar inga nötter. Vill du ha snacks finns rostade mandlar och chips.

Garderoben är gratis och vi rekommenderar att man hänger av sig sina ytterkläder.

Toaletter I nedre foajén finns toaletter under trapporna, damer på vänster sida och herrar på höger. En handikapptoalett finns längst in i nedre foajén vid hissen. I övre foajén finns en damtoalett på vänster om salongen och en toalett för alla på höger sida. Det finns också en handikapptoalett vänster om den stora baren. Handikapptoaletterna är endast till för personer med funktionsnedsättning. 

Teatervärden träffas i foajén i samband med föreställningarna. Här kan du få information, låna kikare och lämna blommor och presenter till de medverkande. 

Program är gratis och finns i shopen, biljettkassan och hos publikvärdarna. (Ta inte fler program än du behöver, tänk på miljön!)

Introduktionskvart 45 minuter innan föreställningen börjar hålls en kort introduktion i nedre foajén. Gäller endast på våra musikaler, operetter och operor på Storan. Ej premiär och gästspel.

Kvarglömda saker Kontakta vår teatervärd tel 040-20 85 60.

Om du kommer för sent
På Malmö Opera är det, som på de flesta teatrar, insläppsförbud i salongen när en föreställning väl har börjat. Det är för att inte störa publiken och aktörerna på scenen. Vid första lämpliga tillfälle, exempelvis vid ett scenbyte eller under en applåd, blir du insläppt i salongen av teatervärden. Om du har en plats långt fram i salongen eller mitt i en bänkrad blir du anvisad en plats längst bak, vid rullstolsplatserna, där du kan sitta fram till pausen.

Dörrar till salongen
På biljetten står vilken ingång man ska använda till salongen. Dörr A, B, C och D är i nedre foajén (A är längst till vänster). Dörr E, F, G, H är i övre foajén (E är längst till vänster). Om du ska sitta på balkongen så når du dörr I, K, L och M via en trappa i övre foajén. 

Fotografering, filmning och ljudupptagning är förbjudet under föreställningarna men tillåtet vid applådtacket.