Praktisk information

när du besöker operan

Välkommen till Malmö Opera! Många tror att man måste vara och bete sig på ett visst sätt för att passa in här. Men vi tycker att du kan komma som du är. Vanligt hyfs och vett räcker ganska långt. Prata inte under föreställningen, prassla inte med godispåsar, kom inte för sent, stäng av mobiltelefonen o s v. Och hur klär man sig? Publiken är oftast lite uppklädd men det är absolut inget tvång att ha kostym och klänning. Jeans och tröja går alldeles utmärkt.

BARN ÄR VÄLKOMNA

Barn är varmt välkomna till Malmö Opera. Vid våra musikaler och operor har vi ofta en rekommenderad ålder. Denna är satt utifrån innehåll och längd på föreställningen. Det är dock enbart en rekommendation. Vi tror att du som vuxen i sällskapet, känner ditt barn bäst och vet om barnet kan tillgodogöra sig föreställningen och orkar sitta still så länge utan att störa omgivande publik. Alla besökare på Malmö Opera måste köpa biljett oavsett ålder.

 TÅG OCH BUSS

Det är enkelt och smidigt att resa kollektivt till Malmö Opera. 200 meter från Malmö Opera ligger Triangelns tågstation. Där finns även hållplats för de flesta stadsbusslinjerna. Kommer man med linje 1, går bussen hela vägen fram till operan (hållplats Malmö Opera).

 CYKEL OCH TAXI

Cykelparkering finns på framsidan av entrén närmast Operagrillen. Taxi beställs lättast till "Pelargången på Malmö Opera". Pelargången finner man på vänster sida av huset om man blickar mot huvudentrén. 

 PARKERING

Parkering finns bakom Operahuset. Parkeringshus finns under köpcenter Triangeln, som ligger ett stankast ifrån operan. Bussar har möjlighet att parkera på Carl Gustafs väg. För mer information om parkering se Parkering Malmös hemsida.  

 FOAJÉNS ÖPPETTIDER

Foajén öppnar en timme innan en föreställning börjar. Vid kammarkonserter på lördagseftermiddagar öppnar vi en halvtimme innan. Även Verkstans foajé öppnar en timme innan föreställning.

 PAUSMENY

Har du gjort en förbokning? Då står ditt bordsnummer uppskrivet på skyltar i foajén när du anländer. Leta gärna upp ditt bordsnummer innan föreställningens start.

 KONTANTFRITT

Hela huset är kontantfritt från 1 november 2016, glöm inte betalkortet! Du kan betala med Visa och Mastercard i biljettkassan, barerna och i restaurangen. 

 TILLGÄNGLIGHET

Operan är delvis anpassad för rörelsehindrade och personer med syn- och hörselnedsättning. Läs mer om tillgänglighet här.

ALLERGIER

Tänk på att många är allergiker. Undvik stark parfym och ta inte med nötter till operan. Restaurangen och foajébarerna serverar inga nötter. Vill du ha snacks finns rostade mandlar och chips.

 GARDEROB

Garderoben är gratis och vi rekommenderar att man hänger av sig sina ytterkläder.

 TOALETTER

I nedre foajén finns toaletter under trapporna, damer på vänster sida och herrar på höger. En handikapptoalett finns längst in i nedre foajén vid hissen. I övre foajén finns en damtoalett på vänster om salongen och en toalett för alla på höger sida. Det finns också en handikapptoalett vänster om den stora baren. Handikapptoaletterna är endast till för personer med funktionsnedsättning. 

 TEATERVÄRDAR

Teatervärden finns i foajén i samband med föreställningarna. Här kan du få information, låna kikare och lämna blommor och presenter till de medverkande. 

 PROGRAM

Program är gratis och finns i shopen, biljettkassan och hos publikvärdarna. (Ta inte fler program än du behöver, tänk på miljön!) Du får även preogremmet i PDF i ett mejl innan föreställningen.

 INTRODUKTIONSKVART

Introduktionskvartarna i foajén är inställda under hösten 2020 på grund av Corona.

 KVARGLÖMDA SAKER

Har du glömt kvar något? Kontakta vår teatervärd på tel 040-20 85 60.

 OM DU KOMMER FÖR SENT

På Malmö Opera är det, som på de flesta teatrar, insläppsförbud i salongen när en föreställning väl har börjat. Det är för att inte störa publiken och aktörerna på scenen. Du får därför vänta i foajén och beroende på föreställning kan du bli insläppt i ett scenbyte eller efter första akten. Observera att du kan komma att anvisas till en annan plats än den du bokat, ofta en plats längst bak eller längst ut på sidan. Kom därför i god tid till Malmö Opera.

 DÖRRAR TILL SALONGEN

På biljetten står vilken ingång du ska använda till salongen. Dörr A, B, C och D är i nedre foajén (A är längst till vänster). Dörr E, F, G, H är i övre foajén (E är längst till vänster). Om du ska sitta på balkongen så når du dörr I, K, L och M via en trappa i övre foajén. 

 AVBOKNING & ÅTERKÖP

Du kan inte avboka och vi gör inte återköp på redan köpta biljetter, men du kan byta till annat datum inom samma produktion. Bytet måste göras senast 24 timmar innan föreställningen och bytesavgiften och 30 kr/biljett.

 SLUTSÅLDA FÖRESTÄLLNINGAR

Vi har ingen väntelista till föreställningar som är slutsålda. Om du vill köpa biljetter till en slutsåld föreställning kan du hålla koll på vår hemsida, här dyker eventuella lediga platser upp. 

 FOTOGRAFERING, FILMNING OCH LJUDUPPTAGNING

Fotografering, filmning och ljudupptagning är förbjudet under föreställningarna men tillåtet vid applådtacket.