The last five years

The Last Five Years

VÄLJ DATUM

I The Last Five Years följer vi en kärlekshistoria från början till slut – men också från slut till början! Vi följer en relation i glädje och sorg, med- och motgång i en musikal om den underbara men svåra kärleken.

Cathy sitter ensam och sörjer sitt avslutade äktenskap. Jamie är överlycklig – han har just träffat en underbar tjej. Så börjar musikalen om Cathys och Jamies 5-åriga förhållande, som vi får följa från två håll och där berättelserna möts i mitten vid deras bröllop.

Medan Jamie skördar framgångar som författare kämpar Cathy med sin mindre lyckade karriär som musikalartist. Det sliter på relationen, och deras jobb gör också att de tvingas tillbringa allt mer tid isär. Med musik influerad av pop, jazz, klassiskt, klezmer, folkmusik och rock skildras kärlekens glädjeämnen och bekymmer.

Musikalen hade världspremiär i Chicago 2001, off-Broadway 2002 och kom som film 2014. Den har fått en mängd priser och nomineringar, bland annat vunnit en Drama Desk Award för ’Outstanding Music and Lyrics’.

Upphovspersoner

MUSIK, MANUS & SÅNGTEXTER Jason Robert Brown
SVENSK ÖVERSÄTTNING Linnea Sjunnesson & Fredrik Fischer
FÖRLAG MTI

Kreativt team

KAPELLMÄSTARE Johan Bergman
REGI Heinrich Christensen
SCENOGRAFI, KOSTYM- & MASKDESIGN  Helle Damgård
LJUSDESIGN Balder Nørskov

Roller

CATHY Sara Lehman
JAMIE Hani Arrabi