Våra scener

Storan

Teaterbåten Showboat Malmö Opera full salong

Stora scenen är byggd med den antika amfiteatern som förebild. Den är en av Europas större scener med en scenyta på 600 kvadratmeter och som mest 1511 platser i salongen. Salongens storlek kan varieras med hjälp av väggar som skjuts in via skenor i taket. Den minsta salongen har 407 platser. 

Förscenen är höj- och sänkbar och kan användas för att förlänga scenen, som orkesterdike eller som del av salongen. Scenen är 25 m djup och och 25 m hög. Scenytan är 600 kvadratmeter. Scenöppningens höjd är 7 meter och bredden kan varieras mellan 15 och 21 meter. Vridscenen är 20 meter i diameter.

Genom åren har teatern förändrats i takt med den moderna teknikens landvinningar. Exempelvis har ljud- och akustik- och belysningsanläggningarna bytts ut och det har tillkommit en textmaskin.
Se salongsplan.

Verkstan

Opera Verkstan

Verkstan är en så kallad black box-scen, det vill säga ett rektangulärt, odekorerat rum med svarta väggar och plant golv. Man kan variera scenen genom att exempelvis ställa in gradänger där publiken sitter eller möblera som ett café med småbord och stolar.

Golvytan är 230 kvadratmeter och som mest går det in 200 personer. Här spelas föreställningar som inte kräver så stort utrymme, ofta för barn- och unga. Verkstan är också en utmärkt lokal för publikträffar, föreläsningar och liknande arrangemang.
Se salongsplan.