Väntarna är en poetisk berättelse om att vilja vara omtyckt.

Handling

I ett tomt hus väntar några sönderälskade dockor och nallar på sin ägare Katarina. När hon inte dyker upp börjar leksakerna bli oroliga. Vad har hänt? Tycker hon inte om oss längre? Vi får följa dockornas och nallarnas upptåg och mellanhavanden i väntan på sin ägare och höra deras spekulationer om varför hon inte kommer. Alla vill vara den som Katarina tycker mest om och ingen vill känna sig övergiven.

Inspirerat av barnens idéer

Pjäsen Väntarna är skriven 1975 av författaren, poeten och dramatikern Werner Aspenström. Baserat på pjäsen, gjordes 1989 en opera som sattes upp av en klass på Operahögskolan i Göteborg. Musiken komponerades av den framstående tonsättaren Lars-Johan Werle, som bl a är känd för musikalen Animalen där Tage Danielsson stod för texten. Regin i den här uppsättningen är inspirerad av barnens idéer, som tas tillvara i workshopen Det magiska OM.

LAdda ner inspirationsmaterial

Ur Väntarna. Sång av Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl och Kristine Nowlain. Lars Ljungberg på marimba. Musik av Lars Johan Werle och text av Werner Aspenström. Operaverkstans konstnärliga ledare Maria Sundqvist inleder. 

Upphovspersoner och kreativt team 

MUSIK Lars Johan Werle
TEXT Werner Aspenström

REGI av barn genom Hillevi Björnsson
SCENOGRAFI Evelina Johansson
RÖRELSEINSTRUKTÖR Sara Ekman
KOSTYM Leif Persson
LJUS Johanna Svensson

Roller

Björnen Johan Hwatz
Krokodilen Nils Gustén
Trasmaja Kristine Nowlain
Undulaten Josefine Andersson
Kaninen Charlotte Mannerstråle

Musiker

Lars Ljungberg Kapellmästare/Marimba 
Gerda Holmqvist Cello