Ibland står man vid ett vägskäl i livet

Har du någonsin undrat vad som skulle ha hänt om du valt en annan väg i livet? Tänk om du hade tackat ja till det där jobbet? Tänk om du hade köpt det där huset? Tänk om du hade satsat på kärleken? Om det handlar Tänk om – en engagerande, rolig och gripande musikal med hög igenkänningsfaktor regisserad av Philip Zandén.

 

Tänk om handlar om hur ett till synes enkelt val på en sekund kan ta livet i en helt ny riktning. Men här får vi se både vad som händer om huvudpersonen Elisabeth tar det där telefonsamtalet och vad som händer om hon inte gör det.

Det är en starkt berörande historia, berättad med igenkänning och humor, om livets kringelkrokar, glädjeämnen och sorger. Musikalen väcker många frågor om ens egna livsval och vad som skulle ha hänt om... eller om inte... Och är det verkligen den fria viljan som styr? Finns det ett öde? Eller är det bara slumpen som avgör hur livet blir?

Sex publikpriser

Tänk om (If/Then) erhöll sex publikpriser vid Broadwaypremiären våren 2014. Musiken, fylld med powerballader, är skriven av Tom Kitt, som komponerat och orkestrerat flera Broadwaymusikaler. Bland annat skapade han de musikaliska arrangemangen till American Idiot som uppfördes på Malmö Opera härom året (även den i regi av Philip Zandén).

Lyssna på musiken

Lyssna på musiken i Spotify från Broadways uppsättning 

If/Then: A New Musical (Original Broadway Cast Recording) 

Ladda ner Spotify

 

 

 

Är mycket nöjd med mina besök på Malmö Opera. Såg Billy Elliot förra våren och var tillbaka nu i helgen för Tänk Om. Är ett fan av originalet If/Then sedan tidigare och var väldigt spänd på att se denna produktion. Den överträffade mina förväntningar! Alla involverade har gjort ett jättebra jobb. Återkommer gärna.

Sofie A.

 

Tänk om ni missar denna fantastiska föreställning

Gerard A.

 

Musikalen var.... en favorit kan jag säga underbart djup och fantastiska dansare och musiken otrolig

Lotta B.

 

Allt var jättebra ! Imponerades speciellt av Linda Olssons sångröst. Alla var bra och dansarna var fantastiska! Rekommenderar gärna "Tänk om"

Anita L.

 

Musikalen Tänk om var enastående & bjöd på både skratt & tårar - precis som det ska vara! Briljant scen!

Cicci N.

 

Tänk om äger!

Lotta T.

 

 

Denna skall ni se!

Käthe V.

 

Bra o tänkvärd. Rekommenderas.

Kent A.

 

Jättebra föreställning

Marianne K.

 

Vilken fantastisk föreställning! Tack för en underbar kväll!

André M.

 

Linda är fantastisk!

Aida O.