Masterutbildning i musikdramatik – sång

Vi utbildar framtidens operasångare

2015 inleddes ett unikt samarbete mellan Malmö Opera och Musikhögskolan i Malmö. Tre studenter togs ut genom antagningsprov för att under två år studera vid Masterprogrammet i Musikdramatik-Sång och under studietiden medverka i Malmö Operas ordinarie repertoar. 

Under masterutbildningen på 120 hp varvas teori och praktik. Studenterna ges möjlighet att agera och sjunga på en av Nordens största scener. Här utvecklas de musikaliskt och dramatiskt bland de musiker, sångare och musikalartister som redan finns i huset. Samtidigt som en operaföreställning växer fram på scenen, ges studenterna undervisning på både operan och Musikhögskolan. Här får du som student undervisning av branschens mest framstående vokalcoacher, regissörer och dirigenter.  Just nu jobbar våra studenter bland annat med den internationellt erkände sångpedagogen Gregory Lamar och vår chefsregissör Elisabeth Linton.

Emma Lyrén Fernandez, mentor och mezzosopran, solist på Malmö Opera:
– Vi vill vara med och skapa den nya generationens operasångare! Här på operan vidareförmedlar vi ett konstnärligt hantverk. Studenterna får i ett tidigt stadium en inblick i en operasångares vardag. Det här är verklighet!

– Jag är också utbildad diplomerad professionell coach, ICF, och coachar studenterna mentalt på deras resa genom utbildningen. De får möjlighet att skaffa sig de verktyg just de behöver för att nå sina mål.

– Det blir ett kreativt och musikaliskt kraftfält när två så tunga institutioner som Musikhögskolan och Malmö Opera samarbetar. Tillsammans skapar vi en möjlighet att få detta hantverk att leva och utvecklas även i framtiden.