Rickard Söderberg

Rickard Söderberg
Foto: 
Karin Törnblom

Rickard Söderberg är operasångare, aktivist, debattör och välkänd TV-profil. Han har gjort huvudroller i bl a Köpenhamn, Hannover, San Francisco och Toronto, fått Svenska Wagnersällskapets stipendium och givit ut fyra egna fullängdsalbum.

Rickard är också engagerad som regissör, textförfattare och sångare i Kammaropera Syd, som i snart tio år satt upp operetter sommartid på Ystad teater. Läderlappen, Glada Änkan, Askungen och Casanova för att nämna några.

Som knuten till Malmö Opera har han bl a sjungit Ben i Rebecca, Markel och Shulgin i Doktor Zjivago, Goro i Madame Butterfly, Valzacchi i Rosenkavaljeren, Hertigen av Cornvall i Lear, Dancaire i Carmen, Chefstekniker 2 i Aniara och Vän av ordning i Orfeus i underjorden. Han är också ständigt aktuell med våra mycket populära allsångskonserter.

Rickard är mentor för våra masterstudenter på Malmö Opera Academy och har skrivit texter och libretton, bl a till Det stora oväsendet och En kväll med Thalia.

Säsongen 2022/23 gestaltade han Djävulen i turnéföreställningen Marguerite – En dans med djävulen, där han också står för manus och sångtexter. Säsongen 2023/24 sjunger han rollen som Tomten i Vinteryra och står för översättning och bearbetning av lastbilsturnén Maskerad. Säsongen 2024/25 ser vi honom som Jude 3 i Salome.

Läs mer

 

Föreställningar