Funny Girl är musikalklassikern om Broadwaystjärnan Fanny Brices liv. Hon sjöng och dansade på den glittriga teaterscenen i New York strax före och efter första världskriget. Huvudrollen som den skarpsinniga och roliga Fanny görs av Sanna Nielsen. Vi kommer också se stjärnor som Marianne Mörck, Ann-Louise Hanson och Johan Rabaeus. 

EN UDDA STJÄRNA

Fanny Brice vill inget hellre än bli scenartist, men ingen tror på henne. Hon är för lång och annorlunda – hon anses helt enkelt ha ”fel” utseende för att bli kör- och balettflicka. Fanny vägrar att ge sig, och när producenterna upptäcker att hon sjunger fantastiskt, och dessutom är en komisk talang, börjar hjulen snurra.

Fanny blir storstjärna hos den legendariske Broadwayproducenten Florenz Ziegfeld. Hans Ziegfeld Follies var sensationella shower med fantastiska kostymer som lade grunden till Broadways storhet som musikalscen.

Fanny inleder ett stormigt förhållande med Nick Arnstein, en världsvan professionell gambler som blir hennes livs stora kärlek. Medan hon gör succé på Broadway går det allt sämre för hans affärer… 

EN VÄRLD REGERAD AV MÄN

Många minns Barbra Streisands kultförklarade rollporträtt av Fanny Brice från uruppförandet på Broadway och framförallt från den Oscarsbelönade filmen.

Precis som den starka och oberoende Fanny gjorde på sin tid, vände också Barbra på könsrollerna och konventionerna i en värld regerad av män.

MUSIKALERNAS DREAM TEAM

Bakom vår uppsättning står ett rutinerat team som arbetat tillsammans med flera musikaler. Den stora ensemblen regisseras av Ronny Danielsson och koreograferas av Roger Lybeck, i en storslagen scenografi signerad Martin Chocholousek och i Camilla Thulins kostymprakt.

Dirigent Joakim Hallin leder Malmö Operaorkester genom de många musikaliska örhängena. Hits som People, Don’t Rain On My Parade, Sadie Sadie och I’m The Greatest Star.

Upphovspersoner

Musik Jule Styne
Text Bob Merrill

Kreativt team

Regi Ronny Danielsson
Koreografi Roger Lybeck
Scenografi Martin Chocholousek
Kostym Camilla Thulin
Dirigent Joakim Hallin

Roller

Fanny Brice Sanna Nielsen
Nick Arnstein Alexander Lycke
Mrs Brice Marianne Mörck
Mrs Strakosch Ann-Louise Hanson
Eddie Ryan Oscar Pierrou Lindén
Florenz Ziegfeld Johan Rabaeus
Keeny Michael Jansson

ENSEMBLE

US = understudy, ersättare vid sjukdom

Anna Holmström
Annica Edstam (US Mrs Strakosch)
Carina Söderman (US Mrs Brice)
David Lindell (US Keeny)
Davio Di
Emmie Asplund
Erik Gullbransson (US Florenz Ziegfeld)
Erik Høijby
Jenny Holmgren (US Fanny Brice)
Karolina Engelbrektsson
Kyra Bergman
Leila Jung
Marcus Elander
Patrik Riber
Paula Santa Eufemia
Rasmus Mononen (US Eddie Ryan)
Robin Fajardo
Teodor Wickenbergh
Tommy Englund

Malmö Operaorkester