Annica Edstam

Annica Edstam

Annica debuterade i rollen som Eponine i Les Misérables på Wermland Opera 1996. Sen dess har hon gjort en mängd stora roller på landets ledande musikteaterscener. 

2017 mottog hon Annalisa Ericson-stipendiet för sina gestaltningar av bl a Eliza Doolittle i My Fair Lady och Fosca i Stephen Sondheims Passion. Hon spelade Belle i sverigepremiären av Skönheten och odjuret på Göteborgsoperan där hon även gjort Lola i I afton: Lola Blau, Eponine i Les Misérables och Sofia i Bröderna Lejonhjärta.

Andra roller har varit titelrollen i Rebecka, Charlotte i Sommarnattens leende, Desirée i Grabben i graven bredvid och Florence i orginaluppsättningen av Så som i himmelen på Oscarsteatern.

Annica har varit primadonna hos Peter Flack i Hjalmar-revyn och gett röst till en mängd karaktärer i tecknade filmer och spel. Senast sågs hon som Baronessan Schräder och Syster Margaretta i Sound of Music på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

På Malmö Opera har vi sett Annica i Les Misérables som Eponine (2001) och som Fantine (2011), som Stephanie i Nine, Älskarinnan i Evita, Domarens hustru i Carmencita Rockefeller, Beatrice de Winter i Rebecca, Kubarikha i Doktor Zjivago, Eliza Doolittle i My Fair Lady samt som återkommande solist i Nyårskonserterna. Säsongen 2022/23 gör hon rollerna som Mrs O'Malley och Madame Renaldi i Funny Girl.

Foto: Martin Paulsson

Föreställningar