Annica Edstam

Annica Edstam

Annica Edstam debuterade i rollen som Eponine i Les Misérables på Wermland Opera 1996. Sen dess har hon gjort en mängd stora roller på landets ledande musikteaterscener, bl a Belle i Skönheten och Odjuret, Lola Blau i I afton: Lola Blau, Sofia i Bröderna Lejonhjärta, Charlotte i Sommarnattens Leende,  Desirée i Grabben i graven bredvid och Hedvig i Magnus Nilssons pjäs Pepparrotslandet.

Hon har varit primadonna hos Peter Flack i Hjalmar-revyn och lånat sin röst till en mängd karaktärer i tecknade filmer och spel. 2016 mottog hon Annalisa Ericson-stipendiet för sina tolkningar av Eliza i My Fair Lady och Fosca i Stephen Sondheims Passion. Den senaste rollen är Florence i Så som i himmelen på Oscarsteatern.

På Malmö Opera har vi sett Annica som Eponine och Fantine i Les Misérables, Stephanie i Nine, Älskarinnan i Evita, Domarens Hustru i Carmencita Rockefeller, Beatrice de Winter i Rebecca, Kubarikha i Doktor Zjivago, Eliza Doolittle i My fair lady samt som solist i flera Nyårskonserter. Säsongen 19/20 medverkade hon i Funny Girl.

Föreställningar