Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet
Förvandlingar i helvetet

Förvandlingar i helvetet 2018

Förvandlingar i helvetet

En uppsluppen och färgstark opera av Isabelle Aboulker där publiken tas med på en resa till dödsriket. Här får vi stifta bekantskap med en mördare och en ateist som just har anlänt. Men ingen av dem får möta vad de trodde. Karaktärerna är inte överens om någonting, inte ens om var de egentligen befinner sig. Är det en tomhet, ett intet, eller ett svavelosande, medeltida helvete?

Förvandlingar i helvetet (Les Surprises de l'Enferär en absurd fars med allvarlig botten. Det är snabbt och roligt, jazz och cabaret. Men librettot ekar också av myter som är äldre än kristendomen; om hur kvinnor reser till dödsriket för att finna sig själva. Föreställningens kostym och scenografi, av Bente Rolandsdotter, är en modern tolkning av Hieronymus Boschs bildvärld. Regissör är Ditte Hammar, aktuell med den hyllade filmen om Birgit Nilsson.

Förvandlingar i Helvetet premiärvisas på Malmö Museers borggård 29 juni och är ett samarbete mellan Operaverkstan och Den Andra Operan. Föreställningarna i Malmö ges i samarbete med Sommarscen. Alla Sommarscens arrangemang har FRI ENTRÉ!

Opera utomhus behöver inte vara elefanter på arenan i Verona. Det kan, visar det sig, vara en knapp timmes spetsig gratisunderhållning på Malmöhus borggård. Carl -Håkan Larsén, Sydsvenskan

Rolandsdotters val av en enkel gunga som scenbild, en gestaltning av vågspelet mellan himmel och helvete, är kongenialt utan att vara uppseendeväckande. Charlotte Wiberg, Expressen

Charmig opera i fickformat. Lars-Erik Larsson, Skånska Dagbladet

Mephisto Tor Lind
Mördaren Hanna Fritzson
Ateisten Linnea Andreassen
Seraphine Teresia Bokor

Orkester:
Piano Martin Hellström
Slagverk Lars Ljungberg
Flöjt Johanna Zetterqvist
Klarinett Ola Denward
Trombon Gunnar Eneroth

Regi Ditte Hammar
Scenografi/Kostym Bente Rolandsdotter
Kapellmästare Martin Hellström