Rickard Söderberg, allsångsledare på stora scenen med publikhav i bakgrunden

Allsång med operan

VÄLJ DATUM

Allsången är till för dig som älskar att få vara med och sjunga. Häng med när konferencieren Rickard Söderberg och 1400 personer fyller hela salongen med sång!

Allsång med Operan fick en flygande start 2018. Intresset var så stort att vi, till allas stora glädje, fick flytta från foajén in på stora scenen för att publiken skulle få plats. Vi fortsätter att sjunga tillsammans även säsongen 2022/23. 

Hela skåne ska sjunga

Den här säsongen ska det sjungas även i Kristianstad och Eslöv! Konferencier och allsångsledare är som alltid folkkära operasångaren Rickard Söderberg. Med sin stora röst och sitt smittande engagemang lotsar han publiken genom de största musikalhitsen, pampigaste operakörerna och mest kända visorna. Med sig har han några av våra talangfulla masterstudenter, en skånsk kör och en gästartist. 

På scen

KONFERENCIER & ALLSÅNGSLEDARE Rickard Söderberg
PIANIST Johan Reis

Vilken stämma föredrar du? Prova alt-, tenor- eller basstämman till En vänlig grönskas rika dräkt som vi sjöng tillsammans 11 juni. Höstens program meddelas senare. 

 

 

3 och 4 september 2022
Christianstads Motettkör

Christianstads Motettkör

Christianstads Motettkör bildades redan 1863. Konceptet med en blandad profan kör med en rikt varierad repertoar lever vidare, sedan snart 20 år med Lena Ekman Frisk som dirigent. Hon är till vardags lektor i körsång/kördirigering vid Malmö Musikhögskola.  Kören, som numera är 40-hövdad, har fått flera fina utmärkelser vid internationella körtävlingar, och fick även Kristianstadsbladets Kulturpris 2013, samma år spelades CD:n  ”Ljudvågor i Vattenriket” in. Motettkören  finns även representerad på Spotify med julskivan ” Ty ljuset vilar där”.  Vanligtvis brukar kören ge ett tio-tal konserter årligen, både enskilt och i samarbete med solister och orkestrar, fr a Kristianstad Symfoniker, men har även haft gemensamma projekt med bl a Monday Night Big Band och Mare Balticum.

Mer info om Christianstads Motettkör.  Foto: Jan Persson

20 och 21 maj 2023
Stehags kyrkokör

Stehags kyrkokör

Stehags kyrkokör från Svenska kyrkan Eslöv är för närvarande en ren damkör även om sammansättningen har varierat under körens 90-åriga historia. Hanna Norman, körledare sedan 2018, har lyft kören till nya höjder och de blandar nu tradition med nytänk och sjunger såväl Bach som Laleh och Lena Ph. Kören växte i antal under pandemin och fick stor spridning tack vare sina virtuella körvideos i sociala medier. Nu gläds de åt att sjunga tillsammans igen och ge sig in i nya, spännande och givande körprojekt både i kyrkan och på andra platser.
Läs om Stehags kyrkokör