AKT-podden

AKT-podden Live

Under vår öppningsvecka kör vi AKT-podden Live med gäster, diskussioner och musikinslag. AKT-podden är för dig mellan 15 och 30, och här diskuterar vi kultur ur ett ungt perspektiv. Vi har gjort program om allt från hur man skriver en bra låttext till kändisskap och hur man får unga att delta i kulturlivet. Vi bjuder in gäster som är verksamma inom musik, teater och socialt arbete och djupdyker i det vi älskar: scenkonst, mångfald och gemenskap.

AKT-PODDEN LIVE: VILKEN ROLL SPELAR EN LEVANDE KULTUR?

Välkommen till ett av säsongens roligaste och mest fullspäckade kulturevent: AKT-PODDEN LIVE! Vi levlar upp och sänder både ljud och bild live direkt från operan. Och! Det kanske allra bästa: vår publiksal rymmer 56 gäster - så skynda dig att boka biljett! Biljetterna kostar 20 kr. Får du ingen biljett kan du vara lugn; podden streamas i direktsändning, så du kan se den hemifrån. 

STÄLL EGNA FRÅGOR

Välkommen in i vårt ”vardagsrum” på Verkstan, Malmö Opera. Under drygt två timmar kommer vi klämma in spännande gäster, djupdykande kultursamtal, liveuppträdanden, quiz och allsång. Då vi på AKT som vanligt är all about delaktighet kommer du som lyssnar och tittar få chans att säga din mening under eventets gång. Vare sig du är på plats i publiken eller tittar hemifrån. Mer information om hur du gör er röst hörd via Facebook eller pollingverktyget Menti kommer presenteras i sändningens början.

QUIZ OCH ALLSÅNG

Den sista halvtimmen ägnar vi åt vår quiz- och allsångsstund, under vilken vi riktar lite extra uppmärksamhet till både Malmö Operas historia och en just nu aktuell musikal. Roliga priser utlovas!

MEDVERKANDE

Som vanligt programleder och modererar den eminenta Frida Nilsson. Idag får hon dock sällskap av Neil Akenzua, vars sprudlande kreativitet och äventyrslusta tagit honom ända från hemstaden Antwerpen till musikstudier i Gent och vidare till Musikhögskolan i Malmö. Neil spelar även i banden "Bandits" och "Koh Lipe Band" och utgör denna dag AKT-poddens eget husband!

Frida Trollmyr har en lång politisk karriär bakom sig och är sedan 2015 Malmös kulturkommunalråd. Nu gästar hon Operan för att prata om det som vi i AKT håller allra kärast: kulturen! Hur ser Malmös utmaningar, förutsättningar och drömmar egentligen ut? Vad har Covid ställt på ända, och vad har det lärt oss? Välkommen till ett av höstens intressantaste samtal där du som lyssnare även får chans att ställa frågor.

Elee Loop är musikern som lämnade Nordfinlands ensligaste marker för att bege sig ut i världen och till sist styra kosan mot Malmö. Under spelningar på bland annat Malmö Live och MittMöllan har hon imponerat våra invånare med sin särpräglade live - looping och sitt melodiska drömska sound. Nu intar hon Operans lokaler för att framföra sin musik och medverka i vårt scensamtal. 

Här kan du lyssna på tidigare avsnitt av AKT-podden