Titanias Älvteater

Titanias älvteater

Det är midsommar och festkommittén har storslagna planer för firandet. Men planerna går om intet när kändisarna lämnar återbud i sista stund. I stället rycker älvdrottningen Titania in med sina älvor för att rädda festen.

Välkommen till älvdrottningen Titanias fest! Under en försommarhelg kommer Operaverkstan tillsammans med barn och unga från Drömmarnas hus, sångare och musiker låta älvdrottningen bjuda till fest. Slå dig ner i Teaterparkens grönska där älvorna hjälper festkommittén att göra en egen föreställning med sagor. Som den om hur den dumma kung Midas fick åsneöron och den om kärleken mellan Pyramus och Thisbe.

Förvandling är nyckeln till teaterns magi. Den romerske författaren Ovidius skrev för 2 000 år sedan en bok om förvandlingar, Metamorfoser. Om hur gudar och människor förvandlas till t ex djur eller växter. Shakespeare läste boken och inspirerades till att skriva bland annat En midsommarnattsdröm, som var Malmö stadsteaters första uppsättning 1944. På premiären skaldade Hjalmar Gullberg:

Du dansar med Titania bland gräsen.

Ärtblomma följer dig Senapskorn.

Föreställningen innehåller musik av Purcell och Britten och knyter an till Operaverkstans tema säsongen 2017/18 som är Förvandlingar.

 

 

Medverkande
Titania: Helena Magnusson
Bosse: Lars Fembro
Gittan: Liza Fry
Puck: Maria Andersson
Pyramus: Leonardo Secic
Thisbe: Fortunata Kolompar
Frisören: Ebba Backlund Hammar
Kung Midas: Ali Hussein
Älvor: Maryam Allami, Gabriella Jädert, Una Music, Sonja Secic, Gabriella Secic

Musiker
Ola Denward, klarinett
Lars Ljungberg, slagverk

Musik Henry Purcell, Benjamin Britten
Arrangemang Ola Denward, Lars Ljungberg
Idé Maria Sundqvist
Kostym & scen Leif Persson
Manus & Regi Hillevi Björnsson och Liza Fry