SUCCÉN ÄR TILLBAKA!

the feeling of going dyker upp åter på Malmö Operas scen i oktober. Denna gång med Oskar Humlebo, mer känd som Moto Boy, som en av solisterna. the feeling of going spelades för fulla hus vid uruppsättningen 2013 och Scenkonstbiennalen 2015. Denna förtrollande föreställning har hyllats av såväl recensenter som en hänförd publik. Nu är det din tur att lämna det bekanta bakom dig och släppa tanken fri i skogen!

Ett kliv ut i det inre

Höstens stora dansföreställning med Skånes Dansteater lockar dig med på färden till det osynliga landskap inom oss där allt är tänkbart. Spelplatsen är mytens hemvist, där människa och väsen mäter sina krafter och ger varandra liv. Vakenhet och dröm byter plats under resans gång, och var du befinner dig är lika ombytligt som varelserna som omger dig.

”Det är magnifikt – och omöjligt att inte älska.”
Sydsvenskan

Vad döljer sig i våra drömmar?

Att gå in i drömsömnen är att gå in i ett mellanrum. Det är en värld lika påtaglig som den som omger oss i vaket tillstånd, men som rymmer dunkla budskap och som ställer oss inför gåtfulla möten med det vi vet och det okända. Sången lockar fram ett fantasifullt överflöd av liv; dansarna ger kropp åt minnen, förhoppningar, hemsökelser och vilddjur. I ett gränsland på tröskeln mellan sömn och uppvaknande dröjer sig röster och syner kvar och följer dig på din fortsatta resa. Du går med känslan av att lämna det bekanta bakom dig. Känslan av att röra dig mot något dunkelt. Känslan av att resa mot din innersta längtan.

”En lika vacker som dansant imponerande saga”
Skåne Media

the feeling of going är ett visionärt verk av den brittiske koreografen Ben Wright, skapat för Skånes Dansteater, Malmö Operas orkester och kör samt tre solister. Musiken, i arrangemang för full orkester av Jonas Nydesjö, kommer från Nordic Music Prize-belönta albumet GO av Jónsi (känd från Sigur Rós).

LYSSNA PÅ MUSIKEN I SPOTIFY

(du måste ha Spotify installerat för att kunna lyssna)

Jónsi: Lyssna här 

Ladda ner Spotify 

FÖRESTÄLLNINGSINTRODUKTION

30 minuter innan varje föreställning hålls en kort introduktion i övre foajén. Introduktionen ingår i biljettpriset.

”Det är magnifikt – och omöjligt att inte älska.”
Sydsvenskan

 

”En lika vacker som dansant imponerande saga”
Skåne Media

 

”Det är surrealistiskt, sagolikt och drömskt”
Landets Fria

 

”en dansföreställning långt utöver det vanliga”
Kulturbloggen

 

”Överdådigt dansverk med extra allt”
Nummer.se

 

”En mäktig sagostämning med inspiration från Alice i Underlandet, Vildingarnas land etc som pendlar mellan storslagen högtidlighet och fornnordisk  mystik, som hos Wagner – och lekfull, underfundig  visuellt stark saga, som hos Disney – men det stannar inte där.”
SR P4

DANS
Skånes Dansteater

SÅNG

Solist: Oskar "Moto Boy" Humlebo (28 okt, 10 nov, 11 nov, 16-17 nov, 22 nov) / Mathilde Hebrand (19 nov, 21 nov)
Malmö Operakör

MUSIK
Malmö Operaorkester

TEAM
Koreografi och regi: Ben Wright
Musik: Jónsi    
Orkestrering: Jonas Nydesjö
Ljus: Guy Hoare
Kostym & mask: Theo Clinkard
Scenografi: Will Holt
Ljud: Alan Stones
Video: Finn Ross

Om Ben Wright
Ben Wright är koreograf och biträdande konstnärlig ledare på Skånes Dansteater sedan 2014. De senaste åren har han bland annat skapat dansverk för VERVE dance company, Ludus Dance samt koreograferat opera- och teateruppsättningar för bland andra Teatro Real Madrid/ENO, Glyndebourne Opera, The Metropolitan Opera, Toulouse Opera/Opera-Comique Paris, Donmar West End, The Young Vic och The National Theatre. Hans koreografiuppdrag för Skånes Dansteater har varit bland annat Between Silence and Stillness, promenadkoreografin Small Acts och To see the world while the light lasts som hade urpremiär på Malmö Opera hösten 2016. Sedan 2008  leder han sitt eget brittiska kompani bgroup.

I det konstnärliga teamet ingår även scenograf Will Holt, ljusdesigner Zerlina Hughes, kostymör Theo Clinkard och videodesigner Finn Ross. Alla har uppdrag för de största operahusen och har tidigare arbetat tillsammans med Ben Wright.