Romanser

Rebecca Nelsen och Chanda VanderHart

I våras donerade Elly Berggren en ny konsertflygel, en underbart välklingande Fazioli, till operahuset. Nu bjuder vi in solister av högsta klass för att framföra romanser på stora scenen. Välkommen till vår nya konsertserie!

Romansen är den mest komprimerade musikteaterformen som finns, där ett helt liv, en hel miniopera, berättas på tre minuter. Nu startar vi en helt ny konsertserie med romanser på Storan, med fantastiska solister och pianister.

Program 6 oktober

Rebecca Nelsen har kreerat flera minnesvärda roller här på Malmö Opera, och gjorde senast dundersuccé som Violetta i La traviata. Nu gästar hon oss i vår allra första romanskonsert på Storan, tillsammans med pianisten Chanda VanderHart, internationellt verksam med Wien som bas. På programmet står musik av Richard Strauss, Gustav Mahler, Benjamin Britten och Clara Schumann.

Vill du veta mer om Fazioli-flygeln? Här kan du se en kortfilm från SVT.

Program 5 april 2020

En av våra stora internationella sångare, hovsångerskan Anna Larsson gästar Malmö Opera. Hon ackompanjeras av den enastående pianisten Francisca Skoogh, med vilken hon haft ett fördjupat samarbete under flera år. Tillsammans gör de ett program med sånger av bland andra Alma Mahler, Gustav Mahler, Alexander von Zemlinsky, Jean Sibelius och Staffan Storm.

Kalender för Romanser

oktober 2019
Söndag 6 okt 16:00 Romanser Laddar... Köp biljetter
april 2020
Söndag 5 apr 16:00 Romanser Laddar... Köp biljetter