Text Operans gala med fontänen Tragos i bakgrunden

Operans gala - musiken från filmerna

Operans gala är en konsert med musik från filmens förtrollande värld. Malmö Operakör, barnkör, solister och Malmö Operaorkester bjuder på en maffig, medryckande upplevelse med många örhängen.

Vad vore film utan musik? Många odödliga verk har komponerats för att skapa rätt stämning i en scen och ibland en hel film. Det finns också många klassiska verk som inte skrivits specifikt för vita duken men använts i, och ibland blivit starkt förknippade med, en speciell film. Hit hör Valkyrieritten från Richard Wagners opera Valkyrian som bland annat användes i den välkända helikopterscenen i Apocalypse Now. Ett annat exempel är O Fortuna från Carl Orffs kör- och orkesterverk Carmina Burana som använts i flera filmer, som Kung Arthur-dramat Excalibur.

Även i popens värld kan gamla hits bli nya mega-hits efter medverkan i en film. Ett exempel är Roxettes It Must Have Been Love som hade en central roll i den romantiska komedin Pretty Woman.

Från Gudfadern till Frozen

Konserten bjuder också på musik ur filmsuccéer som Schindlers List, Skyfall, Gudfadern, The Shining, Frozen, Star Wars, West Side Story, Dirty Dancing, 2001 – A space odyssey och några till.

Låt dig svepas med av välkända film-hits och stämningsskapande klassiker i en konsert som pendlar mellan det finstämt intima och det storslaget ’nu-lyfter-vi-taket’-magnifika.

Kreativt team

DIRIGENT Martin Yates
IDÉ & REGI Ylva Kihlberg
PRODUKTIONSDESIGN Ylva Kihlberg, Anna Björklund & Fredrik Täck
LJUSDESIGN Anna Björklund 

Konferencierer

Rickard Söderberg & Boel Adler

Solister

Kerstin Hilldén
Oscar Pierrou Lindén
Michael Jansson
Rickard Söderberg
Sara Swietlicki
Elisabeth Freiding   
Anna-Kajsa Holmberg 
Katarina Lundborg 
Malin Christensson
Laine Quist   
Danka Milačić  
Katherine Koester

Malmö Operaorkester
Malmö Operakör
Malmö Operas barnkör

Här kan du lyssna på ett axplock av de örhängen kvällen kommer att innehålla.