Text Operans gala med fontänen Tragos i bakgrunden

Operans gala - musiken från filmerna

VÄLJ DATUM

Operans gala är en konsert med musik från filmens förtrollande värld. Malmö Operakör, barnkör, solister och Malmö Operaorkester bjuder på en maffig, medryckande upplevelse med många örhängen.

Vad vore film utan musik? Många odödliga verk har komponerats för att skapa rätt stämning i en scen och ibland en hel film.

Det finns också många klassiska verk som inte skrivits specifikt för vita duken men använts i, och ibland blivit starkt förknippade med, en speciell film. Hit hör Valkyrieritten från Richard Wagners opera Valkyrian som bland annat användes i den välkända helikopterscenen i Apocalypse Now. Ett annat exempel är O Fortuna från Carl Orffs kör- och orkesterverk Carmina Burana som använts i flera filmer, som Kung Arthur-dramat Excalibur.

Även i popens värld kan gamla hits bli nya mega-hits efter medverkan i en film. Ett exempel är Roxettes It Must Have Been Love som hade en central roll i den romantiska komedin Pretty Woman.

Låt dig svepas med av välkända film-hits och stämningsskapande klassiker i en konsert som pendlar mellan det finstämt intima och det storslaget ’nu-lyfter-vi-taket’-magnifika.

KONFERENCIERER Rickard Söderberg & Boel Adler

Oscar Pierrou Lindén

Fler namn tillkommer

Malmö Operaorkester
Malmö Operakör
Malmö Operas barnkör