Operamiddag

Operamiddag

VÄLJ DATUM

Operamiddagen säsong 2024/25 är precis som tidigare säsonger en trerättersmeny som passar gäster i alla åldrar. Middagen serveras i intim miljö i vår egen restaurang Operagrillen.
Serveras tisdag-lördag innan föreställningar på Storan. Vi har barnpris och självklart vegetariska alternativ. Söndagar serveras istället vår populära Afternoon tea.

Välkommen!

Meny

Oktober – december 

Ordinarie 

  • Gin- och rödbetsgravad lax med rostad fänkål och apelsin  
  • Oxfilé med blomkålspuré, karamelliserad schalottenlök och potatiskrokett 
  • Päron-tarte tatin med vaniljsås 

Vegetarisk 

  • Gin- och rödbetsmarinerad rotselleri med rostad fänkål och apelsin  
  • Lila blomkål med hummus, matvete och rostade solrosfrön 
  • Päron-tarte tatin med vaniljsås 

Januari – mars 

Ordinarie 

  • Grillad grönsaksterrin med confiterade tomater, fetaost, serranoskinka och svarta oliver 
  • Ankbröst med sötpotatis, skogssvamp och rödvinssås 
  • Vit och mörk choklad med passionsfrukt och hallon 

Vegetarisk 

  • Grillad grönsaksterrin med confiterade tomater, fetaost, rökt tofu och svarta oliver  
  • Risotto på vita bönor med grillad zucchini och grönkål 
  • Vit och mörk choklad med passionsfrukt och hallon 

April – juni 

Ordinarie 

  • Sparris med sidfläsk, grillad vårlöks- och ramslökspuré, gravad äggula och parmesan 
  • Laxballotine med picklad fänkåls- och gurksallad, dillpotatis och gräslökssås 
  • Citronmousse med sesam och vit choklad 

Vegetarisk 

  • Sparris med skogssvamp, grillad vårlöks- och ramslökspuré, gravad äggula och parmesan 
  • Tortellini med ricotta, broccoli, ärtor, ruccolaolja och örtvitvinssås 
  • Citronmousse med sesam och vit choklad