middagsgäster i Operagrillen

Operamiddag 23/24

VÄLJ DATUM

Operamiddagen är en trerättersmeny som passar gäster i alla åldrar. Middagen serveras i intim miljö i vår egen restaurang Operagrillen.
Serveras tisdag-lördag innan föreställningar på Storan. Vi har både ungdoms- och barnpris och självklart vegetariska alternativ. Söndagar serveras istället vår populära Afternoon tea. Välkommen!

September/oktober

Förrätt
Operans Skagen med löjrom på brioche

Varmrätt
Lågtempad tupp med pumpapuré inlagda gula betor, rostad potatis och en timjansky

Dessert
Banoffee paj på banan, kola och vispgrädde
Desserten serveras med kaffe

Vegetariskt

Förrätt
Getost med variation på betor och svarta oliver

Varmrätt
Ravioli fylld med aubergine och fetaost med grillad zucchini och confiterade tomater

Dessert 
Banoffee paj på banan, kola och vispgrädde
Desserten serveras med kaffe

November /december/januari

Förrätt
Krämig burrata med fikon, tomater, sesam- och sojamarinerad gurka

Varmrätt
Hjortytterfilé med potatisfondant, smörslungad brysselkål och palsternackaspuré

Dessert
Pocherat päron med mandelkaramell och vaniljsås
Desserten serveras med kaffe

Vegetariskt

Förrätt
Krämig Burrata med fikon, tomater, sesam- och sojamarinerad gurka

Varmrätt
Vildsvampsrisotto med grönkål och hyvlad pecorino

Dessert
Pocherat päron med mandelkaramell och vaniljsås
Desserten serveras med kaffe

Februari/mars

Förrätt
Krabbsallad med grillad majs, picklad ingefära, grapefrukt och kungskrabba

Varmrätt
Ankbröst med potatiskaka, grillad endive och en mustig körsbärs- och rödvinssås

Dessert
Key lime paj med maräng och färska bär
Desserten serveras med kaffe

Vegetariskt

Förrätt
Blomkål i fyra olika variationer med inlagda vindruvor och myntolja

Varmrätt
Marinerad broccoli med potatisfondant, krispiga kikärter och karamelliserade äpplen

Dessert
Key lime paj med maräng och färska bär
Desserten serveras med kaffe

April/maj/juni

Förrätt
Grillad sparris med lönnsirapglaserat sidfläsk, olivbröd crisp, parmesan och hackad mandel

Varmrätt
Ugnsrostad torsk med confiterad potatis, sjökorall, pancetta och citronsmörsås

Dessert
Hallonmousse med vit choklad ganache, mandel, basilika och färska jordgubbar
Desserten serveras med kaffe

Vegetariskt

Förrätt
Grillad sparris med olivbröd crisp, parmesan och hackad mandel

Varmrätt
Lågtempad rotselleri med polentakaka och parmesansås

Dessert
Hallonmousse med vit choklad ganache, mandel, basilika och färska jordgubbar
Desserten serveras med kaffe