Operamiddagen är en trerättersmeny som passar gäster i alla åldrar. Middagen serveras i intim miljö i vår egen restaurang Operagrillen.
Serveras tisdag-lördag innan föreställningar på Storan. Vi har både ungdoms- och barnpris och självklart vegetariska alternativ.Söndagar serveras istället vår populära Afternoon tea. Välkommen!
Meny
November /december/januari
Förrätt
Krämig burrata med fikon, tomater, sesam- och sojamarinerad gurka
Varmrätt
Hjortytterfilé med potatisfondant, smörslungad brysselkål och palsternackaspuré
Dessert
Pocherat päron med mandelkaramell och vaniljsås
Desserten serveras med kaffe
Vegetariskt
Förrätt
Krämig Burrata med fikon, tomater, sesam- och sojamarinerad gurka
Varmrätt
Vildsvampsrisotto med grönkål och hyvlad pecorino
Dessert
Pocherat päron med mandelkaramell och vaniljsås
Desserten serveras med kaffe
Februari/mars
Förrätt
Krabbsallad med grillad majs, picklad ingefära, grapefrukt och kungskrabba
Varmrätt
Ankbröst med potatiskaka, grillad endive och en mustig körsbärs- och rödvinssås
Dessert
Key lime paj med maräng och färska bär
Desserten serveras med kaffe
Vegetariskt
Förrätt
Blomkål i fyra olika variationer med inlagda vindruvor och myntaolja
Varmrätt
Marinerad broccoli med potatisfondant, krispiga kikärter och karamelliserade äpplen
Dessert
Key lime paj med maräng och färska bär
Desserten serveras med kaffe
April/maj/juni
Förrätt
Grillad sparris med lönnsirapglaserat sidfläsk, olivbröd crisp, parmesan och hackad mandel
Varmrätt
Ugnsrostad torsk med confiterad potatis, sjökorall, pancetta och citronsmörsås
Dessert
Hallonmousse med vit choklad ganache, mandel, basilika och färska jordgubbar
Desserten serveras med kaffe
Vegetariskt
Förrätt
Grillad sparris med olivbröd crisp, parmesan och hackad mandel
Varmrätt
Lågtempad rotselleri med polentakaka och parmesansås
Dessert
Hallonmousse med vit choklad ganache, mandel, basilika och färska jordgubbar
Desserten serveras med kaffe