Myriader av världar
Myriader av världar

Myriader av världar

I Unga på Operans allkonstverk Myriader av världar är din bebis både delaktig och medskapande. Scenografin, sången, dansen, kostymerna och musiken bjuder in till interaktion och skapar nyfikenhet kring färg, form, samspel och rörelse.

Koreografen Dalija Acin Thelander undersöker konstupplevelsen för den allra yngsta publiken, barn mellan 3–18 månader. Utifrån koreografi, ljud och rum låter hon bebisar och deras medföljande vuxna ta del av scenkonst från flera perspektiv. Föreställningen har skapats med utgångspunkt från den senaste forskningen om bebisars medvetande.

Myriader av världar hade urpremiär på Kungliga Operan 18 november 2017 och är ett samarbete mellan Kungliga Operan och Operaverkstan, Malmö Opera.

En konstupplevelse för barn mellan 3–18 månader. Föreställningen är 30 min.

Storslaget och intimt, mysigt och vidunderligt
Svenska Dagbladet

Påkostad och lyxig koreografi för nyfikna bebisar. DN
Fascinerande universum. DN

Ett magiskt allkonstverk för bebisar 
Expressen

Juryns motivering Bibu 2018 
Myriader av världar är en opera- och dansföreställning för bebisar. De senaste tio åren har scenkonsten för de allra minsta blommat ut och tagit för sig, men sällan har vi sett ett så helgjutet verk som "Myriader av världar". Detta är en föreställning som lyckas vara varm och intim samtidigt som den också är pampigt generös och storslagen. Den finurliga scenografin och kostymen skapar under föreställningens gång ständigt nya rum och lekfulla situationer som välkomnar och bjuder in barnen. Det är vackert på ett kompromisslöst sätt, fantasifullt och uppriktigt. Här är en föreställning som sätter barnen i centrum med stort förtroende till deras förmåga att uppleva konsten. 

 

Musik Anja Dordevic
Text Marina Steinmo
Koncept & koreografi Dalija Acin Thelander
Scenografi & ljus Jens Sethzman
Kostym Anna Kjellsdotter
 

MEDVERKANDE

Sång Maja Frydén
Dansare Allyson Way Wanselius, Pontus Sundset (Jimmie Larsson 27-28 sept), Noah Hellwig (Jimmie Larsson 10-19 sept)

Inspelad musik med musiker ur Kungliga Hovkapellet