Stefano Olcese

Stefano Olcese

Stefano (bas) sjunger sedan 2014 i Malmö Operakör och är också vår italienska språkcoach. Han har också gästspelat i Köpenhamn Operakör och gjorde där roller i Verdis Macbeth och Offenbachs Hoffmanns Äventyr.

2008 engagerades han av operan i Nice, där han bland annat gjort Ramfis i Aida och roller i Macbeth, Manon Lescaut, Fidelio, Pulcinella, Elektra m fl. Han var en av vinnarna i Armel Opera Competition 2013 och fick då rollen som Jacopo Fiesco i Simon Boccanegra på Nationalteatern i Szeged (föreställningen sändes på ARTE channel).

Han har också gjort Don Basilio i Paisiello’s Barberaren i Sevilla på Geneves Kammaropera, kommendören i Don Giovanni i Abano Terme och Alvise i La Gioconda med Operafabriken.

Stefano är också kompositör och har bland annat skrivit violinsviten Ales stenar, som framfördes på Malmö Opera i september 2023.

Några av hans roller här på Malmö Opera är herden och läkaren i Pelléas & Mélisande, Ribbing i Maskeradbalen, solist i Mozarts Requiem och Hertigen av Verona i Roméo et Juliette.

Läs mer

Föreställningar