Johan Bergman

Johan Bergman

Johan är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö. Han är frilansande pianist och kapellmästare och undervisar också på musikgymnasiet på Malmö Latinskola.

Han har medverkat i en mängd musikaler i Sverige och Danmark; The Phantom of the Opera, Cats, West Side Story, Rent, Guys and Dolls, Legally Blonde, Kristina från Duvemåla, Chess m fl.

Som kapellmästare och musiker har Johan medverkat i Mamma Mia! på Tivoli i Köpenhamn och i Aarhus och som musikaliskt ansvarig för uppsättningen i Warszawa samt för Hjælp Søges! på Østre Gasværk. Han var också kapellmästare för Matilda the musical på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Johan är ofta anlitad av Malmö Opera. Som pianist har han bl a medverkat i Matilda the Musical, Skönheten och odjuret, Anastasia, Funny Girl och Everybody's talking about Jamie. För den sistnämnda alternerade han också som dirigent. Här har han även varit kapellmästare för en rad uppsättningar; Jesus Christ Superstar, Spring Awakening, Ticket to Ride, Edith Piaf - livet & kärleken m fl.

Säsongen 2022/23 var han kapellmästare för Love – livets tennismatch. Säsongen 2023/24 är han kapellmästare för The Last Five Years och dirigent för Next to normal.

Föreställningar