Jan Modin

Jan Modin

Jan är skådespelare, regissör och dramatiker och har under sitt yrkesliv spelat och regisserat på många av landets stads-, region- och länsteatrar och på fria grupper.

Hans första jobb, efter utbildningen i Malmö, var med Suzanne Osten när hon startade Unga Klara. Dit återvände han många år senare för ett antal uppmärksammade produktioner, bland annat Tröstar jag dig nu? och De ouppfostringsbara.

I Stockholm har han bland annat medverkat i musikalerna Allt eller inget på Stadsteatern och Jesus Christ Superstar på Göta Lejon. Han medverkade också i Povel Ramels Minspiration på Berns, som också turnerade och bland annat besökte Kronprinsen i Malmö. 

I Malmö har även man kunnat se Jan i Teaterbåten på Storan (dåvarande Malmö Stadsteater) och den bejublade Cabaret i Bulltoftahangaren, båda regisserade av Ronny Danielsson. 

Andra skånska engagemang är Fars lilla tös och Kärlek och lavemang med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern samt huvudrollen Scrooge i Nya Skånska Teaterns musikteaterföreställning En julsaga.

Jan har dubbat mycket animerad film, bland annat gör han den svenska rösten till Bärgarn i Bilar-filmerna.

Hans senaste jobb var på Västmanlands Teater i Västerås där han medverkade i Kejsaren av Portugallien med musik av Mikael Wiehe.

Säsongen 2024/25 gör Jan rollen som John i Joyride the musical på Malmö Opera.

Föreställningar