Äta på operan

Operagrillen är operans egen restaurang. Dagtid är den ett populärt vattenhål för stadens lunchgäster och kvällstid passar många operabesökare på att förgylla kvällen med middag eller barhäng. Vi har också en foajéservering där man både kan äta middag innan föreställningen och ta en fika i pausen.

OPERAGRILLEN

Malmö Operas restaurang serverar såväl svenska klassiska rätter som moderna världsrätter och anpassar gärna maten efter gästernas behov och önskemål. Menyn varierar med säsongens råvaror och det mesta som serveras är ekologiskt, även vinerna som valts ut av vår sommelier. Självklart serveras bara fisk från livskraftiga bestånd. Här kan du äta gott utan att kompromissa med det goda samvetet. Operagrillen kan stoltsera med ett eget mikrobryggeri och många egna ölsorter. 

Bordsbokning

Lunchmeny

À la carte-meny

Barmeny

3-rätters middag i OPERAGRILLEN

Vill du sitta i en lite mer intim miljö så erbjuder vi en härlig 3-rätters middag i Operagrillen.

3-rätters middag

FoajéMIDDAG

Middag innan föreställningen
I foajén serveras också vår populära Foajémiddag, två rätter med dryck som serveras innan föreställningen. Kaffe & kaka i pausen ingår också. 

Foajémiddag

PAUSFÖRTÄRING

Vill du ha kaffe med kaka i pausen eller ett glas vin med tapastallrik innan föreställningen? Lyxa till det med champagne eller ta en enkel korv med bröd? I foajébarerna serveras ett brett sortiment av smårätter, bakverk, snacks och drycker. Foajén öppnar två timmar innan föreställningen. (En timme innan Kammarkonserter på lördagar.) Vi rekommenderar att du förbeställer pausförtäring för att få ett reserverat bord och slippa köa.

Pausmeny

Verkstans foajéservering

Vår lilla scen Verkstan har en egen mindre bar i foajén som öppnar en timme innan föreställning. 

Egna produkter

Den som vill ta med sig de goda smakerna hem hittar flera produkter i foajéshopen. Där finns till exempel honung från våra bikupor på taket, vårt lättöl Sopranen, en egen teblandning och Malmö Operas choklad.