Liv Strömqvist på Operan

Liv Strömquist på Operan

Har vi blivit sämre på att bli kära? Varför tar kärlek slut? Kan man själv bestämma sig för att bli kär? Den 2 november kommer den bokaktuella serietecknaren, podcastaren och konstnären Liv Strömquist med gäster fundera på detta i Liv Strömquist på Operan. Välkommen till Storan för en kväll då kärleken kommer att analyseras grundligt. 

Liv Strömquist har genom åren gett oss skarpa och underhållande svar på frågor som varför vi är så besatta av monogama djur, vad det är för fel med faddergalor, eller varför killar som Picasso och Einstein är några av historiens mest provocerande pojkvänner. Hon har gett ut ett tiotal seriealbum och böcker, medverkat i tv-programmet Liv och Horace i Europa, gjort radio, drivit poddar som Lilla Drevet och En varg söker sin podd och mycket annat. Nu har hon planerat en kväll på scenen, baserad på sin nya bok Den rödaste rosen slår ut. 

I boken undersöker Liv Strömquist kärleken i vår tid, eller kanske snarare bristen på den. Till hjälp tar hon Sokrates, Platon, Beyoncé och tidernas kanske galnaste ex, poeten Lord Byrons före detta älskarinna Lady Carolina Lamb.  

Liv Strömquist på Operan blir en blandning av litterärt samtal, historiskt skvaller, filosofiska spekulationer och naturligtvis en hel del musik. Medverkar gör också författaren Nina Björk, pianisten och dirigenten Joakim Hallin och basbarytonen Caspar Engdahl. 

Kvällen avslutas i vår vackra foajé med mingel och boksignering.