Hedwig and the angry inch

Hedwig and the Angry Inch är en rockmusikal med en berörande historia om kärlek, svek och rätten att få vara den man är och vill vara. Den karismatiske och mångsidig artisten Lindy Larsson är som klippt och skuren för titelrollen Hedwig. 

Musikalen, som överröstes med priser när den nådde Broadway 2014, utspelas under en konsert med Hedwig och hennes band The Angry Inch. Hedwig berättar sin livshistoria, född som Hans i kalla krigets Östberlin, men med en kärlek till västvärldens rockmusik. För att kunna fly bortom järnridån har Hedwig genomgått en misslyckad könsbytesoperation, som kvinna kunde hon gifta sig med en amerikansk militär och flytta till USA.

Hedwig är sedan barnsben fascinerad av den antika berättelsen om de ursprungliga könen; kvinna, man och det tredje, androgyn, som gudarna klöv mitt itu. Resten av sina liv kom de sedan att söka efter att bli hela igen. Hedwig träffar sin själsfrände men passar inte in i det tillrättalagda, varken inom gay-eller heterokretsar, utan vill vara föränderlig och obestämbar. För livet handlar inte bara om sexualitet utan också om friheten att förhålla sig fritt till sitt eget liv.

Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.

Uppsättningen är en samproduktion med Malmö Stadsteater och Riksteatern.

I ROLLERNA Lindy Larsson och Mari Götesdotter
ÖVERSÄTTNING Åsa Lindholm
REGI Dritëro Kasapi
SCENOGRAFI OCH KOSTYM Annika Bromberg
LJUSDESIGN Robert Claesson
VIDEOSCENOGRAFI Johannes Ferm Winkler, Visual Relief
LJUDDESIGN Anders Ekstedt
KAPELLMÄSTARE Peter Tikkanen
MASK Elisabeth Karlsson
DRAMATURG Felicia Ohly

FÖRLAG Nordiska ApS 

TURNÉPLAN

Biljetter köps hos respektive arrangör.

Premiär 16 jan 2020 på Hipp, Malmö Stadsteater.

Turnépremiär 7 mars 2020. Turnéplanen är under arbete och släpps på sidan i sept-okt 2019.

Spelar med Riksteatern i övriga Sverige sept-dec 2020.