En föreställning inspirerad av Wagners opera Rhenguldet

Välkommen till en glimrande musikalisk sagovärld fylld av naturväsen och gudar. I föreställningen  Guldet blandas opera, parkour, dans och skådespeleri på högsta nivå i ett spektakulärt äventyr. Guldet handlar om hur vi reagerar på guld. Vad är det som gör att alla vill ha guldet? Och varför blir alla som har det så konstiga?

Vi följer Modige Måns som hjälper den ledsna sjöjungfrun att söka efter det försvunna guldet. Han letar överallt – i vattnet, på slottet och till och med i underjorden. På vägen möter han hungriga jättar, gudar som har problem med pengar och en gammal ledsen drake.

Guld är värdefullt. Men som regissören Charlotte Engelkes säger: »Det behöver inte vara pengar eller en medalj. Det kan också vara att gå och bada tillsammans, att sitta ensam och mysa eller att gå i skogen. Vi kan välja själva vad som är guld för oss.«

"Som scenisk karamell och introduktion till konsten som platsen där allt kan hända är Guldet en gåva"
/Kulturnytt, SR

"Guldglänsande och lekfull"
/DN

"Scenguld när Wagner besöker Skärholmen"
/Expressen

PRODUKTIONSTEAM

Scenografi: Charlotte Engelkes & Karl Svensson
Ljus: Karl Svensson
Kostym: Anna Ardelius
Idé, koncept & regi: Charlotte Engelkes

ROLLER

Charlotte Engelkes, Ida Lod,
Måns Rudfeldt, Jonas Nilsson

Datum för skolföreställningar

24 nov kl 10.00 Fullbokad
28 nov kl 10.00 12 platser kvar
28 nov kl 12.30 Fullbokad
29 nov kl 10.00 Fullbokad
29 nov kl 12.30 Fullbokad
1 dec kl 10.00 Fullbokad
1 dec kl 12.30 Fullbokad
5 dec kl 10.00 Fullbokad
6 dec kl 10.00 Fullbokad
6 dec kl 12.30 Fullbokad
12 dec kl 10.00 Fullbokad
12 dec kl 12.30 Fullbokad
14 dec kl 10.00 30 platser kvar
14 dec kl 12.30 Fullbokad

Boka via formuläret här, skolombud@malmoopera.se eller på 040-20 85 00.

INFÖR BESÖKET

Upplevelsen av föreställningen blir mycket bättre om man är väl förberedd och vet vad som ska hända när man kommer till teatern. Även en liten kort genomgång gör skillnad, så ge gärna dig och dina elever en liten stund innan ni kommer till oss.

• Kom 15 min. innan föreställningen startar, så ni hinner hänga av er i lugn och ro. Ofta har vi en kort introduktion innan föreställningen börjar.

• Vid skolföreställningar har vi inga biljetter, utan släpper in klassvis i salongen efter principen – yngst går först, för att alla ska se så bra som möjligt. 

• I foajén finns vår värd som hjälper er på plats och svarar på frågor. Värden kommer fråga dig hur många vuxna och elever som kommer från din skola.

• Om du går med elever som inte är vana teaterbesökare kan det vara bra att gå igenom hur det fungerar vid ett teaterbesök.

Mobiltelefoner ska vara avstängda under föreställningen. Skärmljuset kan vara störande och även om ljudet är avstängt kan vår elektroniska utrustning påverkas.
​Man får inte fotografera eller spela in under föreställningen. Det beror dels på att det stör, men det handlar också om upphovsrätt till musik, kostym, scenografi med mera.
Måste man vara helt tyst under föreställningen? Man får så klart inte sitta och prata, men publikens reaktioner är viktiga för ensemblen på scenen. Reagera gärna på det som händer men använd ditt sunda förnuft och visa hänsyn till andra besökare i salongen.

Har ni frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss!

Lars Fembro                                                              Hanna Nilsson
Pedagog/skådespelare                                            Projektledare marknad
lars.fembro@malmoopera.se                                hanna.nilsson@malmoopera.se

EFTER BESÖKET

Lyssna på musiken till föreställningen här.
Försök tillsammans med barnen minnas vad som hände i föreställningen.