FÄRGSPRAKANDE SHOW MED KÄRLEKSBUDSKAP

Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister.

 

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteus­evangeliet. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon sitter och plinkar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt.

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst i vit badrock och lånetofflor, Johannes döparen dyker upp och döper alla i ett gammalt badkar. Det är färgsprakande show. Det är rock n’ roll, pop, soul och gospel. Det är roligt och knasigt. Bibelcitat blandas med nutida referenser till Facebook, Talang och dagens idoler.

En ensemble med några av Sveriges bästa unga artister levererar Godspells budskap: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av livsnjutning oberoende av materialism!

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat

ROLLER & MUSIKER

Jesus Jonathan Tufvesson Larsson
Johannes Döparen Andreas Gyllander
Christopher Christopher Ek  bas
Efraim Efraim Törnfeldt  gitarr
Emmie Emmie Asplund
Fredrik Fredrik Vahlgren
Joel Joel Mauricio Isabel Ortiz
Kajsa Kajsa Borg
Linda Linda Pritchard
Mathilda Mathilda Fritzell  gitarr
Nicklas Nicklas Thelin  cover gitarr
Per Per Svenner  trummor
Stina Stina Nordberg
Thomas Thomas Bay  piano
Swing Melker Sörensen

PRODUKTIONSTEAM

Svensk text: Sven Hugo Persson
Scenografi: Frida Arvidsson
Kostym: Maria Gyllenhoff
Ljus: Mikael Kratt
Regi & koreografi: Roine Söderlundh
Kapellmästare: Thomas Bay

Biljetter till Godspells gästspel på Skandiascenen, Cirkus i Stockholm >>

Färgsprakande show med Kärleksbudskap

Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister.

 

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteusevangeliet. En  grupp unga människor hjälper Jesus att berätta olika kända bibliska historier genom att lekfullt blanda olika upptåg, berättarsätt och en stor dos komik. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon övar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt.

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst, Johannes Döparen döper alla i ett gammalt badkar. Bibelcitat blandas med nutida referenser till dagens idoler, TV och Instagram. Det är en färgsprakande show med mycket musik, alltifrån vaudeville till rock n’ roll, pop, soul och gospel.

En ensemble med några av Sveriges bästa unga popröster levererar Godspells filosofi: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av budskapet om vänlighet, tolerans och kärlek.

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat

FÖRELÄSNING "SCHWARTZ – MUSIKALERNAS HITMAKARE" 

Lasse Walldov, vår flitigt anlitade musikalexpert, kommer att berätta fakta och anekdoter om Stephen Schwartz och hans framgångsrika musikaler, varav Pippin och Godspell är högaktuella på Malmö Opera. Välkommen 15 januari till Verkstan. Läs mer
 

LYSSNA PÅ MUSIKEN (THE NEW BROADWAY CAST RECORDING)

Ladda ner Spotify här