En stor trappa på stora scenen med sångare och dansare

Mozarts Requiem

VÄLJ DATUM

Mozarts Requiem i koreografi av prisbelönta Örjan Andersson spelades för fulla hus 2019 och hyllades av publik och recensenter. Nu är succén tillbaka.

Örjan Andersson har skapat ett mustigt och klangfullt verk för Skånes Dansteater, Malmö Operakör och Malmö Operaorkester. Dröjande på trappsteget i en värld som inte är liv, inte är död. Följ med in i en av den klassiska musikhistoriens mest mytomspunna och älskade verk.

Storslagen. Strålande. Mästerlig. Ibland är det som att stora ord helt enkelt är för fjuttiga för att fånga en upplevelse. Det här är ett sånt tillfälle. En majestätisk mässa som kittlar alla sinnen. Ett verk att både försjunka i och tappa andan av. /Skånska Dagbladet, 2019

Örjan Andersson tar Mozarts monumentala Requiem i handen och låter dansare, sångare och musiker svepa dig genom mörker, jubel, sorg och tacksamhet. Tillsammans med bland annat Bente Lykke Møller (scenografi och kostym) skapar han en omkastande dansupplevelse, full av liv.

“Han är emotionellt explosiv, lekfull, fartfylld, underhållande men framförallt musikalisk” ”en konstnär med ett starkt och nyskapande tilltal” motiverade Konstnärsnämnden när Örjan Andersson tilldelades Ganneviksstipendiet 2018. Han turnerar världen över med sitt eget kompani Andersson Dance. I höst är det äntligen Malmös tur igen.

Föreställningsintroduktion

30 minuter innan varje föreställning (utom genrep och premiärer) bjuder vi på en introduktion till Mozarts Requiem. Få en bild av tankarna bakom föreställningen och lär dig mer om konstnärerna som skapat den. Vi träffas i nedre foajén på Malmö Opera. Introduktionen ingår såklart i biljettpriset.

KOREOGRAFI Örjan Andersson
DIRIGENT David Niemann
MUSIK Wolfgang Amadeus Mozart, Requiem i den av Franz Xaver Süßmayr fullbordade versionen KV 626
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Bente Lykke Møller
LJUSDESIGN Ulrik Gad
LJUDDESIGN BJ Nilsen

Skånes Dansteaters dansare
Malmö Operaorkester
Malmö Operakör

Sångsolister
Meddelas senare

Gästdansare 
Niels Simonsen