Bente Lykke Møller

Bente Lykke Møller är scenograf och kostymdesigner, utbildad vid Statens Teaterskole i Köpenhamn. Efter utbildningen grundade hon tillsammans med regissören Staffan Valdemar Holm Nyt Skandinavisk Forsøgsteater i Köpenhamn 1988. Där gjorde de bland annat en starkt uppmärksammad iscensättning av Fröken Julie.

Bland parets gemensamma uppsättningar kan också nämnas Lulu och Vasasagan på Malmö Dramatiska Teater, Det kalla barnet och Macbeth på Dramaten, Nibelungens ring på Kungliga Operan samt Klaus und Erika och Peer Gynt på Düsseldorfer Schauspielhaus i Tyskland.

Bente har vidare samarbetat med flera andra regissörer. Bland annat har hon skapat scenografi och kostym till Mats Eks Köpmannnen i Venedig samt till Ett drömspel och Spöksonaten på Dramaten. Förutom Sverige och Danmark har hon haft uppdrag i Norge, Tyskland, Österrike, Chile med flera länder. Hon har fått ett flertal priser, bland annat Kvällspostens Thaliapris, Sydsvenska Dagbladets kulturpris och Gannevikstipendiet.

På Malmö Opera har han tidigare gjort scenografi och kostym till Aida och La Gioconda. Säsongen 2021/22 till dubbelföreställningen Systrarna (Suor Angelica och På andra sidan havet).

Föreställningar